GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Mart 2024 Pazartesi 16:42

CHP adayı Tugay’dan ‘kararsız seçmen’ açıklaması: Oy oranının ne olacağını kimse bilemez!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Sahada benim gördüğüm, kendi yaptığımız ölçme ve değerlendirmelerimizde gördüğüm halkın sorumluluğu bize vereceği yönünde... Oy oranının ne olacağını kimse bilemez. Hala kararsız bir kitle var. Siyasetten onların soğuduğunu görüyoruz. Ülkenin kötü duruma getirilmesi, siyasetin kendini yenileyememesi, insanlara umut verecek değişimi gerçekleştirememesi bir soğukluk yaratıyor. Mutlaka sandığa gidilmeli ve geleceğimiz için karar vermeliler. Başka türlüsü sorumsuzluk olur” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, TELE 1’de yayınlanan programda seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Adayı Tugay, anketler konusunda yaptığı değerlendirmede “Her seçimden önce anketler ile ilgili farklı sonuçlar açıklanır. Anket seçimin bizzat kendisidir. Sahada benim gördüğüm, kendi yaptığımız ölçme ve değerlendirmelerimizde gördüğüm halkın sorumluluğu bize vereceği yönünde... Oy oranı şu olacak hesabı ile değil. Haddini aşmış söylemlerle değil. Halka hizmet etme kararlılığı ile İzmir’de çağdaş, Atatürkçü, sosyal demokrat bir anlayışla belediyenin nasıl çalışacağını anlatarak görev talep ediyoruz. Projelerimizle hazırız, insanların bizi tanıdığını görüyorum, güven uymaları gerektiğine inanıyorum. Rakibimiz 3 dönem milletvekili ve genel başkan yardımcısı olarak doğru dürüst hizmeti olmamış bir insan… Hükümetin yapacağı işleri anlatıyor. Uygulanamayacak bir tüp geçiş projesi var. Mahkeme o projeyi de iptal etti. İnsanların bunlarla gözlerini boyamaya çalışıyorlar. Oy oranından çok kime güveneceğiz, kime güvenmeyeceğiz ona bakılması lazım” dedi.

Kararsız seçmen konusuna dikkat çeken Tugay,  “Oy oranının ne olacağını kimse bilemez. Hala kararsız bir kitle var. Siyasetten onların soğuduğunu görüyoruz. Ülkenin kötü duruma getirilmesi, siyasetin kendini yenileyememesi, insanlara umut verecek değişimi gerçekleştirememesi bir soğukluk yaratıyor. Mutlaka sandığa gidilmeli ve geleceğimiz için karar vermeliler. Başka türlüsü sorumsuzluk olur” şeklinde konuştu.