GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Mart 2024 Çarşamba 13:21

CHP adayı Tugay’dan Dağ’a çağrı: Mal varlığını açıkla!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ'ın mal varlığını açıklaması zorunlu bir durum. Açıklamaması bir şeyleri gizlediği anlamına gelir. Zengin olabilir, çok fazla malı mülkü olabilir saygı duyarız ancak halkın bilmesinde fayda var  ” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay,seçim sürecinde son düzlüğe girilirken Egedesonsöz'ün sorularını yanıtladı.

Tugay, bakanların İzmir ziyaretinden Basmane Çukur'una, mal varlığı açıklamalarından seçim sürecinde yaşanan tartışmalara ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BAKAN ZİYARETLERİ: “ETİK BULMUYORUM”
Son günlerde bazı bakanların kente gelerek Cumhur İttifakı’nın adayları için oy istemesini yorumlayan  Tugay, "Bakanların buraya gelip sık sık, hem ilçe beledi başkan adayları hem büyükşehir belediye adaylarına  yönelik vaatlerde bulunmalarını etik bulmuyorum. Bakanlar herkesin bakanı. Belli bir siyasi partinin çalışmasına katkı verecek insanlar  değiller. Şu anki bakanlar siyasetçi de değiller, atamayla oraya geliyorlar.  Ama biz bunu  AKP'nin yapmasına alıştık. Halkımızın buradaki haksızlığı ve adaletsizliği görmesi lazım. Yani Bakanlığın yapması gereken konuları belediye başkan adaylarının vaat gibi söylemesini çok üzücü buluyorum. Bu insanların aklıyla alay etmek gibi. Hastane vaat eden ilçe belediye başkan adayı var. Bakanlığın yapması gereken 2’nci çevre yolu projesi gibi büyük projeleri ‘ben yapacağım’ diye vaatte bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı var. Bunlarla ilgili halkımız farkındalık içinde olsun, kanmasın bunlara." diye konuştu.

BASMANE ÇUKURU’NA BELEDİYE BİNASI OLMAZ
S
on günlerde yeniden gündeme gelen Basmane Çukuru ile ilgili de konuşan Tugay,  "Sorunun kilitlenmesinde çok ortaklı yapının olması sorundu. Bu nedenle sadece büyükşehir karar veremiyor sürece. İşin içindeki önemli diğer aktör TMSF. TMSF’nin oradaki çözüme katkı sağlamaya hazır olduğunu görüyorum. Belediye başkanı kim olursa bu değişmeyecek. Ben Basmane Çukuru problemini çözeceğimize inanıyorum ancak belediye binasını orada olmasını savunmuyorum, doğru bulmuyorum. Orada şehir için en yararlı olacak projeyi birlikte seçmeliyiz. Süreçte tamamen yapıcı olacağım" ifadelerini kullandı.

HALKIN BİLMESİNDE FAYDA VAR 
Cumhur İttifakı Adayı Hamza Dağ'ın mal varlığını açıklama için çağrı yapan Tugay, "Hamza Dağ'ın mal varlığını açıklaması zorunlu bir durum.Açıklamaması bir şeyleri gizlediği anlamına gelir. Zengin olabilir, çok fazla malı mülkü olabilir saygı duyarız ancak halkın bilmesinde fayda var" dedi.