GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mart 2024 Salı 08:14

CHP adayı Demir: İzmir Marşı, Torbalı’da susmaz!

Torbalı'da CHP tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde Fener Alayı düzenlendi. Programda açıklama yapan Demir, "Şehitlik’te düzenlenen törende İzmir Marşı tam çalınacakken AK Parti ilçe başkanı durdurdu. Bir tuzak var. Komşularımızı uyaralım. Bugün Atatürk maskeli birçok insan dolanıyor. Sakın tuzağa düşmeyin. Çanakkale Geçilmez, İzmir Marşı, Torbalı’da susmaz" dedi.

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarının atıldığı meşaleli yürüyüşe bayrağını alıp gelen Torbalılılar ile birlikte yürüyen CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir’e, CHP Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat, ilçe yöneticileri ve meclis üyesi adayları eşlik etti.  

“ÖMRÜMÜZ ‘ATATÜRK’ DİYEMEYENLERE MÜCADELEYLE GEÇTİ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından söz alan CHP adayı Demir, “Hepimiz burada ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan, cumhuriyete sevdalı Atatürk gençliğiyiz. Bizler var oldukça bu değerler ilelebet yaşayacaktır. Bakın ben kardeşiniz olarak; hiçbir zaman Atatürk’ün gölgesine sığınmadım. Hep O yaşasaydı gurur duyacağı bir genç olmak için gecemi gündüzüme kattım. Ömrümüz Atatürk diyemeyenlere mücadeleyle geçti. Buradan onlara sesleniyorum. Bizler var oldukça, Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları var oldukça, cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Bizler bu vatanın savunucularıyız, yılmaz bekçileriyiz. Hepinizin ayağına sağlık” dedi.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI, İZMİR MARŞI'NI DURDURDU
18 Mart’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına hep beraber yürümenin gururunu yaşadığını vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

“Şehitlik’te düzenlenen törende İzmir Marşı tam çalınacakken AK Parti ilçe başkanı durdurdu. Bir tuzak var. Komşularımızı uyaralım. Bugün Atatürk maskeli birçok insan dolanıyor. Sakın tuzağa düşmeyin. Atatürkçüler buradalar, Atatürkçüler balkonlarından bayrak salladılar. Burası İzmir, burası Torbalı. Eğer Atatürk ile derdi olan varsa lütfen gitsin o getirdikleri Suriyelilerle çöllerde yaşasınlar. Biz CHP olarak başından beri söylüyoruz. İki kırmızı çizgimiz var. Siyasi görüşü ne olursa olsun Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet peşinden gidiyorlarsa, herkesin desteğini bekliyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Hep birlikte daha güzel günler göreceğiz.”

NE OLMUŞTU?
18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü sebebiyle Torbalı’da yapılan törende AK Parti İlçe Başkanı Metin Yüğrük’ün belediyeye ait bando takımından İzmir Marşı’nın çalınmasını engellediği iddia edilmişti. Bando şefi Aytekin Özen ise görevinden istifa ederek Şehitlik Meydanı'nda oturma eylemi başlatmıştı.

İlçe Başkanı Yüğrük konuyla ilgili yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu açıklamıştı. Yüğrük, "İzmir Marşımız ile ilgili en küçük bir beyanım olmamıştır. Torbalı bürokrasisi, protokolü, CHP İlçe Başkanı ve yöneticilerinin huzurunda gerçekleşen tören, sükûnetle başlamış ve sükûnetle sona ermiştir. İddia edilen olaylar yaşansa, herhalde CHP İlçe Başkanı ve yöneticileri orada tepkilerini gösterirlerdi" demişti.