GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Mart 2019 Pazartesi 11:58

CHP adayı Çalkaya: Balçova’da oy patlaması olacak!

Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü Çalkaya, yaşanan adaletsizliğe refleks olarak aday gösterildiğini belirterek, “31 Mart’ta Balçova’da yüzde 80 oy oranı ile bir oy patlaması bekliyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü Çalkaya, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Aday gösterilme süreci ve 31 Mart yerel seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Çalkaya, oy oranı beklentisini de ilk kez açıkladı.

“YAŞANAN ADALETSİZLİĞE KARŞI BİR REFLEKS OLARAK ADAY GÖSTERİLDİM”
Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesinin ardından CHP Genel Merkezi’nin bir refleks gösterdiğini belirten Çalkaya,“Yaşanan haksızlığa karşı Genel Merkezimiz beni aday göstererek oyunu bozmuş oldu. Ben siyasetin dışında olan birisi değilim 15 yıldır sahada eşimle birlikte çalışan biriyim. Eşim sabah belediyeye giderdi ben de semt evlerine giderek çalışmalar yapardım. Beni çok yakından tanıyorlar, partinin emekçi bir kadınıyım. Balçova’daki kadın kooperatiflerinin kurucu üyesiyim. Hayatın kendisi bir siyasettir. Yaşantınızla, davranışlarınızla zaten siyaseti yaşıyorsunuz. Zaten eşimle birlikte 15 yıldır aktif siyasetin içindeyim bu sebeple çok zorlanacağımı sanmıyorum” dedi.

“BELKİ DE BALÇOVA'YI ADAYSIZ BIRAKMAYA ÇALIŞTILAR”
Aday gösterilmesinin haksızlığa karşı bir cevap olduğunun altını çizen Çalkaya, “Yapılan bir haksızlık vardı, bu haksızlığa karşı verilen bir cevap olarak görüyorum adaylığımı. Benim böyle bir talebim yoktu ancak yapılan haksızlığa karşı bir cevap olarak görüyorum. Çok kurgulanmış bir komplo olarak düşünüyorum. Belki de Balçova’yı adaysız bırakmaya çalıştılar ama bir şekilde oyunları bozuldu.

Balçova’da kimsenin aç kalmadığı, annelerin ağlamadığı, çocuklarını okula gönderirken hiç kaygı yaşanılmayan bir Balçova’nın devamını sağlayacağız. Kadınlarla birlikte omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Balçova’daki kadınlarla birlikte bir kadın hareketi başlatarak, bu hareketi önce İzmir’e sonra Türkiye’ye yaymayı planlıyoruz.

“BALÇOVA’DA OY PATLAMASI OLACAK”
Yerel seçim sonuçlarına ilişkin beklentisini ilk kez açıklayan Çalkaya, “Sandıktan bir oy patlaması bekliyoruz. Yüzde 80 oy bekliyorum Balçova’da çok büyük bir patlama yapacağız. 31 Mart’ta adalet yerini bulacak, milli irade sandıklardan yansıyacak. 31 Mart bizim için yeni bir dönem olacak, Martın sonu bahar olacak” diye konuştu.

“ARKAMDA KADIN ORDUSU VAR”
Balçova’ya kadın eli değeceğini ve arkasında çok büyük bir kadın desteği de olduğunu vurgulayan Çalkaya, “15 yıldır nasılsam öyle olmaya devam edeceğim, değişmeyeceğim. Sadece Balçova’ya bir kadın eli değmiş olacak. Sosyal politikalara daha çok ağırlık vereceğiz. Ekonomik kriz derinleşiyor bu sebeple sosyal politikalar önem kazanıyor. Balçova’da zaten kadının adı var, çok büyük kadın örgütlenmemiz var. Bu konuda kendimi şanslı görüyorum, çünkü arkamda bir kadın ordusu var” diye konuştu.

“BALÇOVA’YI HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Başkan seçilmesi halinde mevcut Balçova Belediye Başkanı olan eşi Mehmet Ali Çalkaya ile nasıl bir çalışma yapacaklarını da açıklayan Fatma Güçlü Çalkaya, “Mehmet Ali Çalkaya her zaman direksiyonun başında bir kişi olmalı der. 31 Mart’tan sonra belediyeyi bana devredecek. Ama en büyük danışmanım olarak her zaman yanımda olacak. Balçova’yı Balçovalılarlahep birlikte yöneteceğiz. Genç ağırlıklı bir meclisle çalışmalarımızı yapacağız. Ayrıca meclisimizde de kadın ağırlığı olacak” dedi.