GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mart 2019 Çarşamba 20:22

CHP adayı Arda'dan liste adımı: Gaziemir'in amazonları yola çıktı

Kadının insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, ülkemizde kadınların siyasal hayata katılım mücadelesi gibi kadın söylemlerinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ön plana çıktığı şu günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda Meclis Üyesi listesindeki kadın ağırlığı ile bir ilke imza attı.

Seçim çalışmaları süresince kadınların önemine her platformda vurgu yapan Arda, “Kadınlarımız başımızın tacı. Yönetimlerin her kademesinde kadınlarımızı görmek isteriz. Bizde bu düşünce ile meclis üyesi listemizde 10 kadın adayına yer verdik. Listemizin yarısı kadın. “Pusula Belediyecilik” anlayışını, kadına bakış açısı ile taçlandırdıklarının altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda çalışan çalışmayan tüm kadınları kapsayan projelere ağırlık verdiklerini belirtti. Arda, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

GÖZTEPELİLERDEN ARDA'YA DESTEK
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, Göztepe taraftarlarıylabuluştu. Gaziemir Abdullah Arda  Meydanında gerçekleşen buluşmada Başkan Adayı Halil Arda, taraftarların coşkulu desteğini aldı.

Sarı kırmızılılar, meşaleler eşliğinde “Halil Arda Başkan, Göz Göz Şampiyon” sloganları attı. Halil Arda, “Desteğiniz karşısında çok duygulandım. Göztepe’nin karşılaşmalarını ilgiyle takip ediyorum. Ailemde de Göztepe taraftarları var. Göztepeli olmak ayrıcalıktır.” ifadelerinde bulundu. Uzun yıllar voleybol oynadığını söylen Arda, spora ve spor kulüplerine verdiği önemin altını çizdi.

Başkan Adayı Arda, Göztepe forması giyerek buluşmaya gitti. Bu jeste, taraftarlar, takımın renklerinden oluşan çiçeği sunarak karşılık verdi. Abdullah Arda Meydanı renkli görüntülere sahne oldu.