GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Kasım 2018 Perşembe 12:29

CHP Aday Adayı Öztürk: Menderes'in üç nimeti var!

Menderes'i CHP'ye yeniden kazandırma vaadiyle belediye başkanlığı için yola çıkan eski Görece Belediye Başkanı Mustafa Öztürk; İlçenin yükselen değerlerinin yerinde saymaması gerektiğini söyledi. Öztürk, "Menderes'in insan unsuru başta olmak üzere; gelişime açık üç nimeti var. Bunlar, tarım turizm ve sanayidir ve hem ayrı ayrı desteğe hem de aralarında güç birliğine ihtiyaç var" dedi.

CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa ÖZTÜRK; Özdere ve Gümüldür'ün artan turizm potansiyellerine dikkat çekerek Menderes'in tarihinin de izmir kadar eski olduğuna dikkat çekti. Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü; " Yöremiz tarih boyunca Pers, Yunan, Roma ve Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olmuş, özellikle askeri birliklerin konakladıkları bir merkez görevini görmüştür. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi değeri de çok büyüktür. Dünya, buradaki antik kentler ve kalıntılara dayanarak; ilçemizi " Kehanetler kenti " olarak tanımlar. KLAROS,TEMNOS,KOLOPHON, LEBEDOS, LOTİON Antik Kentlerinin, höyük ve sarnıçların çevre düzenlemelerinin yapılması,  yerli ve yabancı turist ziyaretlerinin artırılması gerekiyor. Tarihi, turizmin parçası yapmak zorundayız. İlçemizin buna ihtiyacı var. Daha önce Ege Uygarlıklar Müzesi gündeme gelmişti. Ancak bir adım atılamadı. Sadece müze değil; uluslararası projelere, TURSAB üzerinden turizm acenteleri ile verimli işbirliklerine ihtiyacımız var."

SAHİLDEN TARLAYA TANITIM
Menderes tarımının kooperatifleşmeden, e-ticaret ağının kurulmasına kadar pek çok desteği hakeden bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; ayrıca şunları söyledi; " Menderes'in organize tarım bölgelerine, seracılığın geliştirilmesi adımlarını atmalıyız. Yöremizin Türküye'nin salatalık ihtiyacının yüzde 40'ını karşıladığını düşünün. Ürün çeşitliliği ve kalitesi buna uygun. Örtü altı alanların tarıma tam kapasite ile kazandırılması lazım. her sektörü kendi içinde güçlendirirken; sahilden tarım alanlarına turist ziyaretlerini de sağlamalıyız. Gümüldür'de güneşin doğuşunu izleyen, mandalina bahçesinde kahvaltı edebilmeli. Ürünlerimiz, otellerimizde teşhir edilmeli. dünya hızla değişip gelişiyor. Ayak uydurmak gerekli. Üreticimizin hakkını alması önemli. Artık örgütlü eritim ve sektörler arası dayanışma kaçınılmaz. Menderes'e vizyon projeler üretmek için, dikkati buraya çekmek için ne gerekiyorsa yapacağız."