GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Aralık 2018 Cuma 18:02

CHP, ABD'nin Suriye'den çekilmesine ne dedi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, yaptığı yazılı açıklamayla ABD’nin Suriye’den çekilmesini değerlendirdi

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, yaptığı yazılı açıklamayla ABD’nin Suriye’den çekilmesini değerlendirdi.

“TÜMÜNÜN SURİYE'DEN ÇEKİLECEĞİ ANLAMINA GELMEDİĞİ ANLAŞILMAKTADIR” 
Çeviköz açıklamasında, çekilmenin birkaç ay süreceğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'de bulunan ABD askeri unsurlarının çekileceği hakkındaki açıklaması Suriye'de yeni bir döneme girileceğine işaret eden önemli bir gelişmedir. Bu kararın olası yansımalarının dikkatle değerlendirilmesi yerinde olacaktır.

Her şeyden önce, bu çekilmenin kış şartlarında gerçekleşeceği ve normal koşullarda birkaç ay süreceği dikkate alınmalıdır. Dolayısıyla, bölgede yeni bir askeri hareketliliğin başlayacağı da gözden kaçırılmamalıdır. Bu hareketliliğin herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması önem taşımaktadır.

ABD askerlerinin çekilmesinin ABD önderliğindeki koalisyonun Suriye topraklarında IŞİD'e karşı sürdürdüğü mücadelenin tamamıyla sona erdiği ve koalisyon güçlerinin tümünün Suriye'den çekileceği anlamına gelmediği anlaşılmaktadır. Nitekim, koalisyona katılan diğer ülkelerin henüz askerlerini çekme niyetinde olmadıklarını açıklamaları da bu bağlamda dikkati çekmektedir.”