GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Nisan 2023 Cuma 11:14

Ceyda’nın davasında karar günü… Adliye önünde gözyaşı ve isyan!

İzmir'in Bornova ilçesinde, evinde cam kesikleri içinde cansız bedeni bulunan Ceyda Yüksel'i (28) öldürüldüğü iddiasıyla yürütülen dava bugün devam etti. Adliye kapısı önünde yaşanan cinayete tepki gösteren merhume Yüksel’in ailesi gözyaşları içerisinde adalet çağrısında bulundu.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir'de 20 Ağustos 2020'de gerçekleşen olayda Ceyda Yüksel, Serkan Dindar'ın Bornova ilçesi Barbaros Mahallesindeki evinde ölü bulunurken, sağlık ekipleri Yüksel'in vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan cam kesilerinden dolayı hayatını kaybettiğini belirledi.Gözaltına alınan Serkan Dindar tutuklanmıştı.

Vücudundaki cam kesileri nedeniyle ölü bulunan Ceyda Yüksel'in katil zanlısı olduğu iddia edilen Serkan Dindar hakkında "kasten öldürme", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlamalarıyla açılan davaya devam edildi. İddia makamı, celsede esas hakkında mütalaasını sundu. Savcı, Dindar için 'Kasten yaralama sonucunda ölüme neden olma' suçundan 12 yıla kadar hapis isterken, 'Uyuşturucu madde ticareti yapma' suçundan ise beraat talebinde bulundu. Taraf avukatları, esas hakkında mütalaaya savunma için süre talebinde bulundu.

Bugün devam edecek olan yargılama öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile merhume Yüksel’in anne ve babaları Filiz Demiral ve Ahmet Yüksel yaşanan cinayete tepki göstermek için adliye binası önünde toplandı.

BU KATİLE MÜEBBET YETMEZ, İDAM ETMEK LAZIM
Toplanma esnasında anne ve babanın gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Baba Yüksel’in bu esnada “adalet istiyorum” diye bağırdığı görüldü. Açıklamada konuşan Baba Ahmet Yüksel, “kızımı taciz etmek istediği video var. Bu katile müebbet yetmez, idam etmek lazım” dedi.

İŞTE O ANLAR:

Boşanma aşamasında olduğu Deniz Özarslan tarafından öldürülen Ezgi Özarslan 'ın annesi Ziynet Zerkin ise “Bugun Ceyda için burdayım bir genç kız neden kendine bunu yapsın kızım Ezgi de Ceyda da öldürüldü. 274 gündür bulunamıyor. Neden bulunamıyor? Deniz Özarslan, devletten daha mı büyük? Devletime, yasalardaki boşluğa öfkeliyim” şeklinde konuştu.