GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Aralık 2023 Pazartesi 23:56

Çevreci avukat da Urla için aday!

İzmir’de çevre mücadelesinin önemli isimlerinden Avukat Şehrazat Mercan da Urla belediye başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu.

Yerel seçime kısa bir süre aday adaylık başvuruları devam ediyor. İzmir’de de en fazla aday adayı yoğunluğunun yaşandığı ilçelerin başında ise Urla geldi. Çok sayıda isim Urla’dan adaylık dosya etti.

Adaylardan biri de İzmir’de çevre mücadelesinin önemli isimlerinden, birçok önemli davada yer alan avukat Şehrazat Mercan da bugün dosyasını CHP ilçe başkanlığına sundu.

Adaylığı ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Av. Mercan ‘Urla’yı kayyumdan alma’ mesajı verdi.

Av. Mercan’ın adaylık duyurusu şu şekilde:

"Değerli Urla’lılar, Değerli Dostlar,  Bugün, CHP Urla İlçe Başkanlığı’na Urla Belediye Başkanlığı adaylığı için dosyamı verdim.  Hukuki zemini geri almak zorundayız. Urla’mız son 5 yılda, 1 belediye başkanı 8 ay, sonrasında 3 kaymakam kayyım ve 2 memurdan oluşan 3 memurlu belediye meclisi ve encümen ile yönetildi. Urla’mız normalleşmeli, birlik ve bütünlüğü sağlamalıyız. Halka gitmeli, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını yeniden etkin kılmalıyız. Beni ve Urla’da, hatta Yarımada’daki çevre mücadelelerimizi az çok biliyorsunuz. Ayağımı sokmadığım denizi, gitmediğim mahallesi, köyü kalmadı.  Bu sebeple adaylık için yaptığım başvuru sonucunu alıncaya kadar, bir özel sayfa açmayı, propaganda yapmayı, yaldızlı laflar etmeyi uygun bulmuyorum. Dedim ya! Meşru olmayan, bu dönemde de hep çalıştık. Şimdi derlenip toplanıp Urla’yı ayağa kaldıracağız. Daha akıllı, dirençli, planlı, iklim değişikliklerini dikkate alan, herkesin eşit, adaletli hizmet aldığı ve yaşadığı günlere gebeyiz. Azmimiz, birikimimiz, insanımız çok. Ezberi bozacağız. Küllerimizden yeniden doğacağız. Arayan, yüreklendiren, destek olan tüm arkadaş ve hemşehrilerime, teşekkür ederim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Umutsuz durumlar yoktur,umutsuz insanlar vardır. Ben umudumu hiç yitirmedim. Şimdi Urla’yı CHP adına geri almak zamanı."