GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Mayıs 2021 Çarşamba 14:03

Çevik Bir Meydanı'nın ismi değişecek mi? 'Bir oylama olursa benim oyum...'

Buca’da yıllardır tartışmaya sebep olan “Çevik Bir Meydanı”nın isminin değişip değişmeyeceği konusunda açıklamalarda bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, alanın sorumluluğunun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirterek, “Bir oylama yapılsa benim oyum değişmesi yönünde olur. Kararı büyükşehir meclisi verecek” dedi.

EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi aralık ayı meclis toplantısında konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çevik Bir Meydanı yanındaki Buca İlçe Stadı'nın meydan haline getirilmesi gerektiğini söylemişti.

Çevik Bir’deki eski Buca İlçe Stadı’nın olduğu yer hakkında konuşarak alanın imar planlarında park olarak göründüğünü söyleyen Başkan Kılıç, alanın imar durumu ve isim hakkıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait alan hakkında konuşarak, “Oranın normal koşullarda biz talep ettiğimizde tahsis edilmesi gerekiyor. Kamu kurumlarında bu böyledir. Düşünün; bir Milli Eğitim arazisi varsa, bu Milli Eğitim arazisinin zilyetliği veya mülkiyeti belediyeyse biz bu alanı talep halinde Milli Eğitim’e veririz. Burası park olarak görünüyor, parksa eğer bizim talebimizle bize tahsis edilmesi gerekiyor. Park, meydan buna benzer şeyler yapılabilir o alana” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİDEN YANA TAVIR ALAN BİR PARTİYİZ”
Meydanın ismiyle ilgili gelen eleştirilerine yönelik, isim hakkının mülkiyet sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirten Başkan Kılıç, “Biz tamamen demokrasiden yana tavır alan bir partiyiz. Ben gerçekten bireysel olarak da hiçbir şekilde seçilmişlere karşı -yaşadığımız 15 Temmuz, daha öncesi 80 ihtilali ve diğerleri- girişimlerin tamamında benim düşünce yapım şu; ‘Kesinlikle ve kesinlikle karşıyım.’ 28 Şubat sürecinde de buna karşıydık. Nihayetinde seçilmiş bir iktidar vardı ve seçilmiş iktidara karşı atanmışların müdahalesinin olmasını doğru bulmuyorum. Her şey demokrasiyle çözülür. Her şeye karar verecek olan vatandaşımız” diye konuştu.

“BENİM OYUM DEĞİŞMESİ YÖNÜNDE”
“Alana yeni isim belirlenmesi konusunda vatandaşa mı danışacaksınız?” sorusuna yanıt veren Başkan Kılıç, “Sandık koyamam, zaten Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğu altında orası. Çevik Bir, özellikle 28 Şubat sürecindeki en önemli aktörlerden bir tanesiydi. Bu sebeple zaten bir karşıtlık var. Çevik Bir o sürecin ana mimarlarından bir tanesi olarak görülüyor. 28 Şubat süreci darbe girişimi süreci miydi, değil miydi tartışılır ama bana göre değildi. Orada bir muhtıra oluştu ama darbe olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde orada bir müdahalenin olmuş olması, müdahaleden kaynaklı burada bir ismin ortaya çıkması ve o ismin o alana verilmesi de bana göre doğru değil. Bir oylama yapılsa benim oyum değişmesi yönünde olur. Kararı büyükşehir meclisi verecek” dedi.