GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2021 Cuma 09:15

Çeşme projesine Komşu'dan tepki: Bu bir talan projesidir!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Çeşme Turizm Bölgesi Projesini desteklemem mümkün değil. Çünkü doğanın tahribatı söz konusu. Yeni bir Çeşme yaratılmak isteniyor. Bunun zararı bize de, yani Seferihisar'a da dokunur" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

EGEDESONSÖZ - Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, SonSöz TV'de Gazeteci Yazar Muhittin Akbel'in programında, komşu ilçe Çeşme'de hayata geçirilmek istenen Çeşme Turizm Bölgesi projesine karşı çıktığını söyledi.

Yarımada'da, Çeşme sınırlarında yapılması düşünülen Çeşme Turizm Projesi hakkındaki düşüncelerini anlatan Başkan Yetişkin, "Bu projeyi desteklemem mümkün değil" dedi ve gerekçelerini şöyle sıraladı:

ORAYA YAPILACAK TALANI, NASIL DESTEKLEYEBİLİRİM?
"Ben, bırakın Seferihisar Belediye Başkanı olarak; halktan biri olarak değerlendirme yapacak olursam; mümkün değil bu projeyi desteklemem! Oraya yapılacak talanı nasıl destekleyebilirim? Seferihisar’dan kalkan tur gemileri oralara yolcu götürüp para kazanıyor, geçim sağlıyor. Oradaki bu büyük doğa tahribatına mümkün değil, destek vermemiz. Yeni bir Çeşme yaratılmak isteniyor oradaa çünkü Çeşme,  bulunduğu alana sığmıyor. Ama bu şekilde olmamalı. Bence daha lokal ve daha güzel bir planlamayla bu işler yapılmalı. O kadar geniş bir alanda olmamalı. Bir çok insanın yeri yurdu var. insanların kimisi dava açmış, kimisi açamamış. Halka da bilgi verilmiyor. Büyük bir doğa tahribatı olacak. Tamamen bir betondan bahsediliyor, 100 bin kişi istihdamından bahsediliyor. Benim şahsi olarak da 'çok güzel bir proje' diyebileceğim bir şey değil. Tamamen doğayı tahrip edecek bir proje. İstihdam altında söyledikleri şey doğayı bitirecek."