GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Kasım 2022 Salı 13:46

Çeşme Projesi'ne 'iptal davası' yolda!

Çeşme Projesi hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili konuşan Avukat Şehrazat Mercan plan ve ruhsat işlemleri ile ilgili girişimde bulunulacaklarını belirtirken, “Oradaki SİT kararları olsun, bakanın açıkladığı tüm plan ve ruhsat işlemlerini durdurulması lazım. Bunla ilgili dilekçemizi yarın vereceğiz. Çeşme Projesi’nde kamu yararı yoktur!” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ  -Danıştay’ın üst kurulu olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Çeşme Projesi ile ilgili aldığı yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Karar sonrası STK ve çevreciler sevinç yaşarken, davanın en önemli avukatları arasında bulunan ve çevre konularındaki hassasiyeti bilinen Avukat Şehrazat Mercan, kararı Egedesonsöz’e değerlendirdi

Süreç ile ilgili bilgi veren Şehrazat Mercan, “Bilirkişi 190 sayfa raporu verdi ve 'kamu yararı yoktur' dedi. 4’e 1 talebimiz reddedilmişti ve biz de bunu Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu'na götürmüştük. Burada büyük çoğunluk ile yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu noktada geçtiğimiz Cuma günü bölgede sit derecesinin düşürülmesi ile ilgili bir keşif yaptık. Oradaki SİT kararları olsun, bakanın açıkladığı tüm plan ve ruhsat işlemlerini durdurulması lazım. Bunla ilgili dilekçemizi yarın vereceğiz. Çeşme Projesi’nde kamu yararı yoktur!” dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
Dava ile ilgili alınan kararın son derece yerinde olduğunu vurgulayan Mercan, “Son derece yerinde bir karar. 190 sayfa raporunu okuyan, bölgeyi gören herkes 'antropolojik etkiyle değişime uğramıştır' diyor. Cuma günü gösterdik daha. İnsan yok orada, kime etkisi olmuş? Hiçbir şey yok orada. Burada tüm odaların ve STK’ların bir arada bulunması çok önemli bir şey. Benim de aralarında bulunduğum avukatların tamamı bölgede oturan insanlar. Çok namuslu ve çok güzel hazırlanmış bir davaydı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.