GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Mart 2020 Pazartesi 17:35

Çeşme Projesi için ‘birlikte irade’ kararı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Ticaret Odası’nda Çeşme Projesi’yle ilgili yaptığı bilgilendirme toplantısının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile baş başa görüştü. Toplantıda Bakan Ersoy, projenin detaylarını Soyer’e aktardığı belirtildi. Toplantıdan proje için “birlikte irade” gösterilmesi kararı alındı.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün organizasyonunda hayata geçecek olan Çeşme Projesi ile ilgili İzmir’de yoğun bir mesai yaşandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Ticaret Odası meclis salonunda yaptığı bilgilendirme toplantısının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte özel bir görüşme yaptı.

FAYDALI BİR TOPLANTI OLDU
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Milletvekilleri Necip Nasır ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile bürokratların da katıldığı görüşmenin sonunda iki isim basına açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkanı ile Ege Turizm Merkezi, Çeşme etabını değerlendirme fırsatını bulduk. İzmir’in buraya, buranın İzmir’e katacağı çok şey var. Bu projeyi beraber geliştireceğiz. Bu bağlamda çok faydalı bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Bu projenin siyaset üstü bir proje olması gerekiyor. Ege için, Türkiye için, Çeşme için faydalı olacağına inandığımız bir proje. Herkesin yer alacağı, yerleşik olarak yaşayanların, yerel yönetimlerin de dahil olduğu bir projeyi inşa etmek istiyoruz” dedi.

NİYE GÖNÜL KOYDU ANLAMADIM
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın yaptığı alternatif toplantı ile ilgili olarak soruya yanıt veren Bakan Ersoy, “bu projeden ilk haberi olan Çeşme Belediye Başkanı zaten. 1 yıl önce bu proje alanı üzerinde uçuş yaptım. İner inmez de Çeşme Belediye Başkanı ile konuştum. Kendisini Ankara’ya davet ettim, Ankara’ya da geldi. Aslında en çok bilgilendirdiğimiz kişi Çeşme Belediye Başkanı. Niye gönül koydu anlamadım. Ne zaman isterse detaylı bilgilendirmeye hazırız. Bu proje başta Çeşme’nin ve Ege’nin projesi. Ege’nin turizm pastasından elde etmesi gereken bir pay var. Bu gelirleri alabileceği bir projeyi geliştirmeye çalışıyoruz. Kimseye kırgınlığımız, küslüğümüz yok. İsteyen, istediği gibi katılım sağlayabilir projeye” dedi.

PROJENİN İZMİR İÇİN YARARLI OLDUĞUNA İNANIYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise projenin İzmir için yararlı bir çalışma olacağına inandığını belirtti. Soyer açıklamasında “sayın bakanımız lütfettiler, çok değerli bir çalışma yaptık kendisiyle. Bu projeyi dinledik ve bundan sonrasında projenin tamamlanması için birlikte irade gösterilmesini önerisinde bulundu bakanımız. İzmir için, Ege için, Türkiye için son derece yararlı bir çalışma olacağına inanıyoruz. Birlikte çalışma iradesi bizim için çok daha değerli. Onun için de minnettarız ve çok teşekkür ediyoruz kendilerine. Şehir merkezi ile ilgili olarak düşündüğümüz projeleri de kendisine arz edeceğiz.  O da bize şimdiden destek olacaklarını belirttiler”