GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ağustos 2019 Salı 13:37

Çeşme Işılay Saygın'ı unutmadı

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği toplantısına katıldı. Eski Devlet Bakanı Işılay Saygın’ın anıldığı toplantıda Başkan Oran, “Atatürk’ün kızlarına ve Cumhuriyet kadınlarına minnettarım, onlar ülkemizin baş tacı" dedi.

İzmir’de 300’e yakın sivil toplum kuruluşunun (STK) bir araya gelerek oluşturduğu Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği toplantısı Çeşme Çakabey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türk mimar, siyasetçi ve Türkiye'nin ilk kadın Turizm Bakanı ve Çevre Bakanı Işılay Saygın’ın anıldığı toplantıya katılan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Bakanlığı döneminde yaklaşık 400 bin öğrenciye okuma yazma imkanı sunan, bu ülkedeki yeri asla unutulmayacak eski Devlet Bakanımız Işılay Saygın’ı rahmetle anıyorum. Sadece İzmir için değil, tüm Türkiye için çok önemli bir kadın şahsiyettir. İzmir’de ve Türkiye’de yaptığı hizmetlerle toplumun sevgisini ve takdirini kazanmıştır. Kendisinden sonra gelen Türk kadınlarına örnek rol model olmuştur. Onun kaybı hepimizi derinden sarsmıştır. Ben tüm Atatürk’ün kızlarına ve Cumhuriyet kadınlarımıza minnettarım, onlar ülkemizin ve bizim baştacımız” diye konuştu

“STK’LAR DEMOKRASIMIZIN TEMEL TAŞIDIR!”
Sivil toplum kuruluşları’nın demokrasinin temel taşı olduğunu ifade eden Başkan Oran, “Demokrasi ve sivil toplum kuruluşları bir bütünün parçaları gibidir. Herhangi bir maddi beklentileri olmadan, sosyal sorumluluk projeleri ile topluma karşı sorumluluklarını yerine getiren Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği’ne teşekkür ederim. Birlikte çok güzel başarılara imza atacağımızdan şüphemiz yok. Biz onlarla varız! Hep beraber olursak kazanırız!