GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Haziran 2016 Çarşamba 14:05

Çeşme’de zabıta binasına saldırı: Başkan’dan ilk açıklama

Çeşme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önüne gelen bazı kişiler binanın camlarını kırdı, zabıtaya ait park halindeki motosikletleri devirerek zarar verdi. Başkan Dalgıç, “Belediye başkanı olarak kimsenin aşıyla, işiyle, gücüyle uğraşmam ama bu saldırının ilgilileri hukuk önünde hesap verecekler” dedi.

İZMİR - Çeşme'de zabıta binası ve araçlarına zarar veren 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Çeşme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önüne gece saatlerinde gelen bazı kişiler binanın camlarını kırdı, zabıtaya ait park halindeki motosikletleri devirerek zarar verdi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis, kendilerini görünce kaçmaya çalışan C.B. ile İ.K'yı gözaltına aldı.

Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen ve esnaf oldukları belirlenen zanlılar, kaldırım işaretleme sırasında zabıtanın kendilerini darp ettiğini ileri sürerek, bu nedenle zabıta binasına ve araçlarına zarar verdiklerini söyledikleri öğrenildi.

C.B. ve İ.K hakkında "kamu malına zarar vermek"ten işlem yapıldığı öğrenildi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırının belediyeye değil Çeşme'ye yapıldığını belirtti.

İlçedeki hiçbir esnafla sorunlarının bulunmadığını dile getiren Dalgıç, "Ancak ilçe merkezi İnkılap caddesinde kaldırım işgaliyle ilgili vatandaşlardan sık şikayetler alıyoruz. Biz de şikayetler üzerine kaldırımlarda işgali bir hatla sınırlı tutacağımızı, çizilecek çizginin dışına taşınmaması konusunda esnafımızı uyardık. Maalesef bu çirkin saldırıyı yaşadık. Belediye başkanı olarak kimsenin aşıyla, işiyle, gücüyle uğraşmam ama bu saldırının ilgilileri hukuk önünde hesap verecekler." ifadesini kullandı. (Denizhan Güzel/a.a)