GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Eylül 2024 Cuma 09:53

Çeşme’de yeşil alanda tahribat!

Çeşme Sarnıç Kızılkaya mevkiindeki ormanlık alana giren iş makinesi tahribata yol açarken Çeşme Çevre Derneği devlete daha sıkı tedbirler alması çağrısında bulundu.
EGEDESONSÖZ – Çeşme’nin Sarnıç Kızılkaya mevkiindeki ormanlık alana dün giren iş makinesi ormanlık alanı tahrip etti.

Tahribat Çeşme Çevre Derneği ve vatandaşlar tarafından belediyeye bildirildi. Zabıta ekipleri çalışmayı durdurdu ve tutanak altına aldı.

Tahribatla ilgili yazılı açıklama yayımlayan Çeşme Çevre Derneği, alanda yaşanan tahribatın geri dönüşü olmadığını ifade ederek “40-50 senede yetişen bitkilerin bir kısmı zarar gördü. Çeşme’nin ender yeşil alanı olan bu Mamurbaba-Sarnıç bölgesi son yıllarda inanılmaz bir saldırı altında. Bu bölgede termal ve Çeşme’ye su veren yeraltı kaynakları var. Vahşi sermaye bu muhteşem deniz manzaralı alana göz dikmiş durumda. İlla burayı bir beton yığını haline getirmek istiyorlar. Belediye zabıta ekipleri artık çok hızlı devreye giriyor. Ancak onların elinde zabıt tutmak ve geçici olarak durdurmak, ilgili resmi kurumlara bildirmekten başka bir kanuni yetki yok. Bu arazilerin birçoğu hazineye ait. Devletin daha sıkı tedbirler alması lazım.” ifadelerini kullandı.