GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2016 Cuma 11:48

Çeşme'de termal turizm atağı

Yaz aylarında özellikle yerli turistlerin gözdesi olan İzmir'in Çeşme ilçesi, 2018'de tamamlanacak iki termal kür merkezi ile yabancı turistleri de ağırlamaya hazırlanıyor.

İZMİR - Yaz aylarında özellikle yerli turistlerin gözdesi olan Çeşme, 2018'de tamamlanacak iki termal kür merkezi ile yabancı turistleri de ağırlamaya hazırlanıyor.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli ölçüde yerli turiste hizmet veren ilçedeki turizm sezonunu uzatmak ve yabancı turisti de bölgeye çekmek istediklerini ifade etti.

Çeşme Yarımadası'nın şanslı bir bölge olduğunu, hem coğrafi hem de mimari korunurluğu ile örnek teşkil ettiğini kaydeden Dalgıç, "Çeşme'de 7 İyon kentinden birinin izlerini, farklı mutfakların lezzetlerini, deniz-kum ve güneş turizmini, hızlı bir eğlenceyi, 15 dakika sonra farklı bir ülkeyi ziyaret imkanını bulabilirsiniz. Termal kaynaklar da bu turizm çeşitliliği arasında yer alıyor" dedi.

Termal ayrıcalığı ile turizm sezonunu uzatmayı ve yurt dışından gelen turistleri de ağırlamayı hedeflediklerini vurgulayan Dalgıç, projelerden birinin Şifne Kavşağı'nda diğerinin ise Ilıca merkezinde hayata geçeceğini söyledi.

Osmanlı döneminde de kaplıca tedavi merkezi olarak tanınan Çeşme'deki termal suyun içerdiği mineraller bakımından da zengin olduğunu ifade eden Dalgıç, uluslararası standartlar hizmet verecek iki tesisle sağlık ve güzellik turizminde iddialı hale gelebileceklerini kaydetti.

Dev su parkı ve yaşlı bakım evi projeleri
Şifne Kavşağı'ndaki termal kür merkezi projesine başladıklarını belirten Dalgıç, üç etaplı bir çalışma gerçekleştireceklerini, ilk etapta su oyun parkı kuracaklarını açıkladı.

Projenin ikinci aşamasının ise termal kür merkezi olduğunu anlatan Muhittin Dalgıç, üçüncü kısımda yaşlı bakım evinin yer alacağını söyledi.

Şifne Kavşağı'ndaki projeyi belediyenin de ortağı olduğu ve İzmirli iş adamları tarafından kurulan TETUSA A.Ş'nin hayata geçireceğini kaydeden Dalgıç, 2018 yılında tamamlanacak Ilıca'daki termal kür merkezi projesine ilişkin resmi prosedürün sürdüğünü açıkladı.

İlk tesisin özellikleri
TETUSA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel de Şifne Kavşağı'ndaki projenin su parkı bölümünün 29 Temmuz'da hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

Proje için 7 yıl önce çalışmaya başladıklarını, yer  tahsisinin ise 2015 yılında gerçekleştirildiğini dile getiren Öncel, "Milli Emlak Genel Müdürlüğünün açtığı ihaleye katıldık ve yıllık kira bedelini ödeyerek yer tahsisini aldık. Hemen proje çalışmalarına başladık ve 4 ay gibi sürede dev su parkını tamamlayacağız." diye konuştu.

Termal kür merkezinin projenin ikinci etabı olduğuna dikkati çeken Öncel, şu bilgileri verdi:

"Tedaviye yönelik büyük bir kompleks olacak. 20 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Hastalara 10 branşta tedavi verecek. Yerli ve yabancı turisti 12 ay ilçemizde ağırlamayı hedefliyoruz. Üçüncü etap da tedavi giren hastalar için 100 odalı ve 200 yataklı bir tesis olacak. Ayrıca 65 yaş üstü yaşlılar için özel bir bakım evi planlıyoruz. Yeni merkez, Çeşme'nin turizm yelpazesini genişletecek." (Denizhan Güzel/a.a)