GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Ocak 2024 Cumartesi 09:20

Çeşme’de sömestr hüsranı!

İlçedeki 10 kadar termal otelden 5’i sömestr tatilinde kapılarını tatilcilere açarken, doluluğun geçen yıllara göre düşük olmasında havaların aşırı soğuk olmasına bağlandı. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Yurttaşlar hafta sonları değişiklik olsun diye Çeşme’ye geliyor, kış aylarında. Havalar çok soğuk olunca, sömestr tatili nedeniyle Çeşme’ye gelmek isteyenler, başka yerlere yönelmiş görünüyor. Termal otellerde bir doluluk var. Açık olan termal otellerimizdeki doluluk, memnuniyet verici diyebilirim. Ancak geçen yılki yoğunluk yok. Doluluk oranları, hafta sonlarında yüzde 50 civarında" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 2023-24 eğitim öğretim yılında ilk ve ortaöğretimde sömestr tatili başladı. Her yıl sömestr tatilinde aileler, çocuklarını dinlendirmek, okul yorgunluğundan kurtarmak için tatil beldelerine giderken, Çeşme de bundan az da olsa nasibini alıyor.

Çeşme’de faaliyet gösteren 10 kadar termal otelden 5 tanesinin misafirlerini ağırladığı, sömestr nedeniyle yapılan rezervasyonların, beklentilerin altında kaldığı öğrenildi. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, rezervasyonların düşük olmasında, soğuk havanın etkisinin fazla olduğuna vurgu yaptı.

GEÇEN YILKİ DOLULUĞA ULAŞAMADI
Çeşme’nin kış aylarında çok talep gören bir destinasyon olmadığının altını çizen Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, sömestr nedeniyle ilçedeki otellerde yapılan rezervasyonlar ve gelişmelerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yurttaşlar hafta sonları değişiklik olsun diye Çeşme’ye geliyor, kış aylarında. Havalar çok soğuk olunca, sömestr tatili nedeniyle Çeşme’ye gelmek isteyenler, başka yerlere yönelmiş görünüyor. Çünkü otellerimizde doluluk oranları, bizi tatmin etmiş değil. Termal otellerde bir doluluk var. Çeşme denince zaten insanların aklına yaz geliyor, kış hiç gelmiyor. Açık olan termal otellerimizdeki doluluk, memnuniyet verici diyebilirim. Ancak geçen yılki yoğunluğu yakalamış değiliz. Doluluk oranları, hafta sonlarında yüzde 50 civarında. Çeşme’nin kış aylarında da gözde bir tatil beldesi olabilmesi için termal tesislerin sayısını artırmak lazım. Bu noktada Çeşme Belediyesi çok yakın zamanda termal yatırımını tamamlayarak kış turizmine hizmet eder hale getirecek. Böylelikle Çeşme’de kış dolulukları da hedeflerine doğru yükselmeye başlayacak.”