GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ağustos 2021 Salı 23:23

Çeşme’de korkutan yangın! Başkan Oran sahaya indi

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı eski çöp toplama alanında yangın çıktı. Çevre ekiplerin yangına hızlı müdahalesi ile alevler kontrol altına alındı. Yangın bölgesine giden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, vatandaşlara en ufak bir kıvılcım gördüklerinde bile belediyeye veya itfaiye ekiplerine haber vermeleri konusunda hatırlatmalarda bulundu.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı eski çöp toplama alanında yangın çıktı. Yangın büyümeden kısa süre içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı dozerler ve orman ekipleri alevlere müdahale etti. Çevrede vatandaşların yardımıyla yangın kısa süre içerisinde kontrol altına alındı.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, alevlerin yayıldığı bölgeye gitti ve ekiplerden bilgi aldı. Sosyal medya hesabı üzerinden yangına dair bilgiler paylaşan Başkan Oran, Çeşme’deki vatandaşları çöp ve bahçe atıkları konusunda uyardı. Oran ayrıca vatandaşlara, en ufak bir kıvılcım gördüklerinde belediye veya itfaiye ekiplerine haber vermesi gerektiğini hatırlattı.

Başkan Oran’ın yangın bölgesinden yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Fen İşleri dozerleri, İzmir Büyükşehir Belediyemiz’e bağlı itfaiye ekipleri ve orman ekiplerimiz burada. Herkes işinin başında. Vatandaşlarımız yangına koşmuş durumda. Fakat önünü aldık, ümit ediyorum ki rüzgar da bu şekilde devam ederse kısa sürede tamamen kontrol altına almış ve bitirmiş olacağız. Arayan soran herkese, “yardıma ihtiyaç var mı?” diye mesaj atan herkese teşekkür ediyorum. Bütün hemşehrilerimize ve bütün Çeşme aileme buradan bir dahaki yangınların önünü almak için özellikle çöp ve bahçe atıkları konusunda çok dikkatli olmalarını, en ufak bir kıvılcım gördüklerinde itfaiyemizi, belediyemizi aramalarını rica ediyorum. Herkese sağlıklı ve güzel günler diliyorum.