GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Kasım 2016 Pazartesi 17:48

Çeşme’de kıyı temizliği buluşması

19 Kasım 2016 Cumartesi günü Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde Genç Deniz Turizmcileri Topluluğu ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA-İzmir Şubesi koordinesinde Çeşme Delikli Koy mevkiinde kıyı temizliği yapıldı.

Yaşar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencilerinde oluşan Genç Deniz Turizimcileri Topluluğu, DenizTemiz Derneği/TURMEPA gönüllülerinin yanı sıra Karşıyaka Kent Konseyi Çevre Grubunun da katılım sağladığı etkinlikte 250 kg katı atık toplandı.Katılımcılar temizlik faaliyetine verilen arada bölgede bulunan 20 kadar köpek ile öğle yemeklerini paylaştı.

Kıyı temizliği faaliyeti sonunda Küresel iklim değişikliğinin deniz ekosistemine etkileri, denizleri kirleten unsurlar vurgulanırken, toplanan katı atıklar tartılarak doğada kaybolma süreleri hatırlatıldı. Özellikle plastik atıkların çokluğuna ve 2050 yılında denizlerde canlılardan daha çok plastik olacağı öngörüsüne dikkat çekilerek, gönüllülük vurgusu yapıldı. Genç Deniz Turizimcileri Topluluğu Başkanı Olgaç Adakçı’nın Çeşme Belediyesi’ne ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesine Teşekkür belgelerini vererek toplu fotoğraf çekimlerinin yapılmasıyla etkinlik son buldu.