GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Haziran 2020 Çarşamba 19:19

Çeşme'de kaldırılan çadırlar için AK Partili Bekle'den Ankara mesaisi

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Çeşme Alaçatı'da Roman vatandaşların yaşadığı 100 kadar çadırın Çeşme Belediyesi tarafından kaldırılması hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştü.

EGEDESONSÖZ- Çeşme Belediyesi, dün Alaçatı'nın Şahintepe bölgesinde Roman vatandaşların 10 yıldır yaşadığı sayısı 100 civarındaki çadırı kaldırmıştı. Bölgedeki çadırda yaşamını sürdüren 300 Roman vatandaşın yaşam alanının kaldırılması sebebiyle çıkan arbedede 1 kişi gözaltına alınmıştı.

Çadırları kaldırılan Roman vatandaşlar için AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle devreye girdi.

AK Partili Bekle, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ı ziyaret ederek, evsiz kalan vatandaşların sorununa acil çözüm bulmalarını istedi.

Vekil Bekle yaptığı açıklamada, "Çeşme Alaçatı’da dün Roman vatandaşlarımızın yaşadığı yaklaşık 100 çadır Çeşme Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmıştı. Konu ile ilgili kapsamlı görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ayrıntılı açıklama yapacağım. Bu konuya istinaden Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Sayın Fatma Varank’ı ziyaretimizde, evsiz kalan vatandaşlarımızın sorununa acil çözüm bulmak konusunda istişare ettik. Sayın Bakanımıza hassasiyeti için teşekkür ederiz" dedi.