GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ocak 2016 Cuma 16:30

Çeşme’de belediyeden bakanlığa ‘TOKİ’ davası!

Çeşme Belediyesi, TOKİ tarafından yapılan Çeşme Reisdere’deki konutlara dava açtı. Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planları yapılan konutların son düzenlemesi ile ilgili kendilerine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi verilmediği gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasını istedi.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan Reisdere’deki konutlara Çeşme Belediyesi dava açtı. Belediye, planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan konutların son düzenlemesi ile ilgili kendilerine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi verilmediği gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasını istedi.

Belediye yürütmeyi durdurma isteminde, Reisdere’deki 25 hektarı kapsayan alana ilişkin hazırlanan 3194 Sayılı Kanun’un 18. maddesi uygulamasına ait dağıtım cetvelleri ve parselasyon planlarının onaylı suretleri ve uygulamanın dayanağı planlara ilişkin bilgi ve belgelerin kendisine gönderilerek görüş ve onay alınmadığını belirtti.

Aynı bölgedeki taşınmazları da kapsayan alana ilişkin olarak hazırlanan 3194 Sayılı Kanun’un 18. maddesi uygulanmasına karşı İzmir 5. İdare Mahkemesi’nde de iptal davası açıldı.

Öte yandan zemin artı 3 kat olmak üzere, 2+1 ve 3+1 tipinde planlanan projede, 4 katlı yapılaşmanın önünün açıldığı, oysa bölgede tüm evlerin zemin artı 1 kat olduğu tartışmaları da yaşanmıştı.