GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
22 Aralık 2023 Cuma 16:03

Cennet koyu kurtaran karar!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Söğüt mevkiinde MUÇEV adlı şirket tarafından yapılacak olan Yat Limanı projesine ilgili bakanlık ‘ÇED olumlu’ kararı vermişti. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dava sonrasında Muğla 1. İdare Mahkemesi ÇED olumlu kararını iptal etti.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ - Marmaris ilçesinde Söğüt mevkiinde MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Yat Limanı, Yat ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Artırımı projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 29 Mayıs’ta ‘ÇED olumlu’ kararı vermişti.

Yat limanının yapımının devam ettiği esnada iş makinelerinin denizin içine kadar ilerlediği, kıyının ve denizin içine beton doldurulduğu görüntüler paylaşılmıştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde yer alan ve 187 adet ilave yat kapasitesi oluşturacak olan bu proje için Bakanlık tarafından verilen ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Olumlu Kararının iptali istemiyle dava açmıştı. 

Açılan iptal davası, Muğla 1. İdare Mahkemesinin kararı ile, proje alanında 1. Derece arkeolojik sit alanı bulunması ve projenin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa aykırılık teşkil etmesi nedeniyle projen için verilen ÇED olumlu kararı iptal edildi.