GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Ağustos 2022 Pazartesi 13:50

‘Cengiz İnşaat’ iddiası ile gündeme gelmişti: Atakent Anadolu için ruhsat başvurusu!

İzmir'in en önemli okulları arasında yer alan ve yıkılacağı duyurulan Atakent Anadolu Lisesi için veliler ile CHP’li milletvekillerinin ‘Cengiz İnşaat’ iddiası sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Bir inşaat firmasına verileceği belirtilen okul arazisi için yeniden okul yapılması amacıyla Karşıyaka Belediyesi’ne ruhsat başvurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ - Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir'in önemli okullarından birisi olan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi için geçtiğimiz günlerde yıkım kararı vermiş ve bir ay içinde boşaltılması talimatı verilmişti. Son sınav sonuçlarına göre 300’e yakın yeni öğrencinin kayıt olduğu okul için geçtiğimiz günlerde öğrenci velileri çarpıcı bir iddiada bulunmuştu.

Okulun depremden iki yıl sonra böyle bir rapor almasına tepki gösteren veliler, ayrıca yeniden yapım sürecinde okulun bir kısmının parsele komşu olan Cengiz İnşaat’a verileceğini iddia etmişti. İddia sonrası Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri konuyu meclis gündemine taşımıştı.

OKUL ALANINA YAPILACAKLAR BELLİ OLDU
Süreç ile ilgili son olarak 32 dersliği bulunan Atakent Anadolu Lisesi için Karşıyaka Belediyesi’ne Ruhsat başvurusu yapıldı. Ruhsatın alınmasının ardından inşaatın ivedilik ile başlanacağı belirtilen süreçte, zemin etüdü için ihale işlemlerinin başlatıldığı öğrenildi. 13 bin 500 metrekarelik alanın arka kısmına okul inşaatı yapılacak alanda ön giriş kısmına halı saha yapılacağı belirtildi. Projelendirmede ayrıca okulun girişin sağ tarafında öğrencilerin kullanacağı kantin binasının yapılacağı ve okul içinde konferans salonu ve spor salonunun yer alacağı da aktarıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise arazide yıkımı yapılacak okulun yerine yeniden okul inşa edileceğini ve eğitim-öğretim dışında başka bir hizmet tahsisi ve devir işlemi gibi sürecin söz konusu olmadığını vurgulayan bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şunlara yer verildi: