GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
9 Eylül 2020 Çarşamba 09:36

Cemil Şeboy’dan Bucaspor açıklaması: O kişi ısrar etmeseydi...

"Bucaspor'u sokaktan aldım, kulübün eşyaları toplanmış, bir kenara atılmıştı" diyen Buca'nın efsane Belediye Başkanı Cemil Şeboy,  "500 bin liraya alınacak futbolcuya 1 milyon lira ödediler. Seyit Mehmet Özkan, Bülent Uygun'da ısrar etmeseydi, baskı yapmasaydı, bugünleri yaşamazdık" diye konuştu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bucaspor'da yıllarca başkanlık ve yöneticilik yapan, 15 yıl boyunca Buca Belediye Başkanı olarak sarı lacivertli kulübe çok büyük destekler sağlayan Cemil Şeboy, Bucaspor'un kapanacak hale gelmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bucaspor'da ilk kez 1984 yılında başkan olarak görev yapan Şeboy, "Kulübü sokaktan aldım. Eşyaları toplanmış, bir kenara konmuştu. Binasını inşa ettik. Takımı başarıdan başarıya koşturduk. Kulübü bu halde göreceğim, aklımın ucundan dahi geçmezdi, çok üzgünüm" dedi.

KULÜBÜMÜZE AİT STAT YAPTIRDIM
İzmir'de hiçbir kulübün stadı yokken, Bucaspor'un stadı olduğunu anlatan Cemil Şeboy, "Belediye başkanı olarak kulübüme ait stat inşa ettim. Sokaktan aldığım Bucaspor, bugün maalesef kötü yönetimler yüzünden kapanmakla karşı karşıya" dedi ve duygularını şöyle özetledi:

"Bucaspor, basiretsiz yönetimler ve belediye başkanları yüzünden bu hale geldi. Dirayetli kulüp başkanı ve belediye başkanı olmazsa, o kulübün yaşama şansı zayıftır. Başarılı yöneticiler olsalardı, takımımız Süper Lig'den amatöre düşmezdi. Maalesef kulübü iyi yönetemediler. 14 milyon liraya stat yaptım. Şimdi o stadın zeminine bile bakamıyorlar. Bucaspor'u, mirasyedi gibi yiyip bitirdiler. Ercan Tatı zamanında kulüp tükenmeye başladı, ondan sonrakiler de o koltuğa şeref vermediler, şeref almaya çalıştılar. Takım Süper Lig'e çıktığında Bülent Uygun'u takımın başına getirdiler. Oysa Bülent Uygun gelmeyecek denmişti. Seyit Mehmet Özkan'ın ısrarları ve çeker giderim tehdidiyle Bülent Uygun getirildi. 500 bin liralık futbolcuya 1 milyon lira verdiler. Ardından Samet Aybaba geldi, o da transferler yaptırdı. Bucaspor, o yükün altından kalkamadı, kalkması da mümkün değildi zaten.  40-50 milyon lira borçla ortada kaldı. Seyit Mehmet Özkan, o baskıyı yapmasa, ısrar etmese, eminim diğer yöneticiler, kulübün yorganına göre ayaklarını uzatacaktı, borç batağı olmayacaktı. Kulüp kapanırsa kahrolurum."