GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
26 Mart 2022 Cumartesi 09:55

ÇED çıkmadan temel atılmıştı... Bakanlıktan onayı kaptı!

‘Çevresel etki değerlendirme’ kararı çıkmadan inşaat çalışmaları başlatılan Diana Otel Yatırımları'na ait Marvy House Otel Projesi için bakanlıktan onay çıktı.  

Metehan UD / EGEDESONSÖZ- İzmir’in turizm bölgelerinden olan Menderes’in Özdere Mahallesi’nde Clup Marvy adıyla lüks hizmet veren Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği otellerinin yanı başına yeni bir otel yapmak için geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurmuştu.

Proje dosyasını inceleyen bakanlık proje için ‘Çevresel etki değerlendirme’ gerekli değildir kararı verdi. 12 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak otel 240 oda kapasiteli olacak. Proje alanı 1/1.000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ve İmar Durumuna göre, “Taşınmaz Otel Alanı” ve 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre ise, “Orman Alanı” içerisinde kalıyor. Tapu kayıtlarına göre proje alanında zeytin ağaçları yer alıyordu.

‘İNŞAAT ÇALIŞMALARINA BAŞLANMIŞTIR’
Proje dosyasında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise inşaat çalışmalarına başlanmış olduğunun bilgisinin yer alması. Dosyada “Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan proje, bir otel projesidir. Projenin gerçekleştirileceği 1099 ada, 38 parsel alanda, mevcut durumda inşaat çalışmalarına başlanmıştır” ifadeleri yer aldı.

5 katlı olacak otelde 214 adet normal oda (2 yataklı), 8 adet süit oda (4 yataklı), 15 adet apart oda (4 yataklı), 3 adet bedensel engelli odası (2 yataklı) olmak üzere toplam 240 oda kapasite yer alacak. Otelde odalar dışında, dinlenme alanları, market, personel mutfağı, personel yemekhanesi, çamaşırhane, ütü odası gibi alanlarında yer alacağı belirtildi.

YATIRIM BEDELİNDE ARTIŞ
Proje ilgili dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise yatırım maliyetindeki artış. İnşaat sektöründeki girdi ücretlerindeki yükselişten dolayı ilk ÇED başvuru dosyasında yer alan 20 milyon 861 bin 760 TL yatırım bedeli 26 milyon 361 bin 760 TL’ye yükseldi. 2 aylık süreçte proje bütçesinde yaklaşık yüzde 30’luk bir artış olmuş oldu.