GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Kasım 2023 Perşembe 09:25

‘Çay 20 TL’ tartışması… Kordon-kahveciler karşı karşıya!

İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, Kordon’daki işletmelerde çayın 20 TL’den satılarak fiyat tarifesine uyulmadığını belirtmesine Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’dan yanıt geldi. Şanlı, “Çay fiyatları 10 ile 20 TL arasında değişiyor. Taban fiyatlar bu şekilde. Fahiş fiyat değil her keseye uygun çay fiyatı var” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, Kordon’daki kafelerde fiyat tarifesine uyulmadığını söyleyerek, “Oradaki esnaf fiyat tarifesi almadan vatandaşa 20 TL’den çay satıyor. Bunların fiyat tarifelerini almaları gerekiyor. Biz zam yapmayacağız. Ticaret Odası’na kayıtlı tüccarların fiyat tarifesi olmadan 20 TL’ye satmaları uygun değil. Kafelerde değil, kahvehanelerde 10 TL’ye rahat içerler” ifadelerini kullanmıştı.

Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, fiyat tarifesine uyulmamasının söz konusu olmadığını kaydederek, Kordon’da her keseye uygun çay ve kahve satışının yapıldığını belirtti.

ONLARIN DA YARARINA
Başkan Şanlı, Kordon’daki işletmelerin İzmir Ticaret Odası’na bağlı fiyat tarifesini uyguladıklarını ifade ederek, “Fiyatlar taban fiyat ve işletmelerimiz kahvehane değil kafe. Kıraathanenin kültürü de müşterisi de farklıdır. Bizim sunum farkımız da var. Biz kafe işletmecileri olarak farklı fiyat politikalarını izlememiz onların da yararına. Farklı fiyat politikası bizim aslında tercih edilme sebebimiz anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

HER İŞLETMENİN KENDİ STANDARDI VAR
Şanlı çay fiyatlarının 10 ile 20 TL arasında değiştiğini ifade ederek, “Müşterilerimiz buraya gelip günbatımını seyrederken çayını, kahvesini içiyor. Kahveye gitmek isteseler orayı tercih ederlerdi. Bizler müşterilerimize et ve balık yemek için kafemize çağırmıyoruz. Her işletmenin kendine göre kalitesi ve standardı var. Bugün havalimanlarında 75 TL’ye su satılıyor ve vatandaşlar da buna karşı önlemini alıyor” dedi.