GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2024 Pazartesi 22:16

‘Canlı yayın’ krizi sonlandı… Büyükşehir’de ‘gündem dışı’ kararı

Geçtiğimiz aylarda başlatılan gündem dışı konuşmaların canlı yayınlanmaması kararından Ağustos ayı meclisinde vazgeçilirken mecliste yer alan siyasi parti temsilcileri ilgili kriz hakkında fikir birliğine vardı. Buna göre mecliste yazılı olarak verilecek olan gündem dışı konuşma talepleri, 5 dakikalık konuşma süreleri ile sınırlandırılacak.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisi gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yokluğunda oturuma Başkan Vekili Altan İnanç başkanlık yaptı.

CANLI YAYIN KARARINDAN GERİ ADIM
Geçtiğimiz aylarda alınan ve tartışmalara neden olan gündem dışı konuşmaların canlı yayınlanmaması kararı Ağustos ayı olağan meclisinde uygulanmadı. Parti grup başkanvekillerinin yaptığı görüşme sonrası gündem dışı konuşmaların canlı yayınlanmamasından kaynaklı gündem maddelerinin tek tek okutulmasından vazgeçildiği oturumda, gündem dışı bölüm de canlı yayınlandı. Buna göre grup başkanvekilleri partileri adına gündem dışı konuşmalarda söz alacak isimleri önceden başkanlık makamına bildirecek. 5 dakika ile sınırlı olacak konuşmalarda bildirilen isimler hariç başka bir isme söz verilmeyecek.

AYDEMİR: UKOME YANLIŞTAN DÖNMELİ
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir Bayraklı ile ilgili sorunları dile getirirken, “Artan sıcaklardan kaynaklı Bayraklı Sevgi Yolu'nun arka sokağında bulunan arıtma pompamız var. Oradan gelen kokudan kaynaklı 100 metre yarıçapındaki konutlar rahatsız oluyor. Bu konuyla ilgili bir bilgi verirseniz seviniriz. Ayrıca İrfan Önal başkanımız ile Bayraklı Sevgi Yolu'nda aşure etkinliğine katıldık. Bir vatandaş  sokağın evde bakıma yasaklandığı sedyeler ve el araçları ile gidiliğini belirtti. UKOME’nin bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor” dedi.

BOZTEPE: BUNDAN SONRA SAYIM İSTEYECEĞİM
AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Beni burada eskiden tanıyan arkadaşlar var. Ben asla boş konuşmam. Bilgiye dayalı konuşurum. Ben burada 20 dakika sizi esir aldım. Uzun bir konuşma yaptım. Rahatsız olmama rağmen, göğsümde havlu taşımama rağmen ben meclisin son dakikasına kadar bekliyorum. Herkes bekleyecek. Bundan sonra oy çokluğu olan durumlarda meclis eksikse sayım isteyeceğim” diye konuştu.