GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Ocak 2021 Cuma 16:26

Çanakkale’deki olayın ateşi İzmir’e düştü!

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde çalıştıkları Rüzgar Enerji Santrali’ne gitmek üzeri çıktıkları yolda otomobilin baraj suyuna kapılması sonucu kaybolan 2 kişiden geçtiğimiz gün evli ve 2 çocuk annesi Filiz Soydoğan Çiçek’in (50) cansız bedenine ulaşıldı. Bugün ise barajdan içinde bulundukları otomobil çıkarıldı. Baraj suyuna kapılan otomobilin içerisindeki kişilerin ailelerinin İzmir’de yaşadığı kendilerinin ise çalışmak için Çanakkale’ye gittiği öğrenildi.

Menduha Ceylan'ın haberine göre, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, çalıştıkları Rüzgar Enerjisi Santrali'ne gitmek için yola çıktıkları otomobilin baraj suyuna kapılması sonucu 2 kişi kaybolmuştu. Dün öğle saatlerinde aslen ailesiyle birlikte İzmir’de yaşayan Filiz Soydoğan Çiçek'in (50) cansız bedenine ulaşılırken bugün suya kapıldıkları araç, ekipler tarafından barajın içinden çıkarıldı.

İŞ İÇİN İZMİR’DEN GİTMİŞ
Çevre mühendisi olduğu ve 2002 yılından beri iş güvenliği uzmanlığı yaptığı bilinen Meracıoğlu’nun mesai arkadaşlarından edinilen bilgiye göre, Uluslararası bir firmada 5 yıldır çalıştığı, İzmir'e bir proje için gittiği ardından ise Çanakkale’deki projenin başlamasıyla hamile eşi ve çocuğunu İzmir’de bırakıp çalışmak için Çanakkale’ye geldiği ve eşinin hamile olduğu müjdesini 3 gün önce aldığı da edinilen bilgiler arasında.

ARKADAŞLARINI UYARMIŞ: ‘BU YOL TEHLİKELİ KULLANMAYIN’
Meracıoğlu’nun kazanın yaşandığı sabah saat 07:20 sularında mesajlaşma uygulaması üzerinden arkadaşlarına ses kaydı atarak, “Bu yol çok tehlikleli, kullanmayın” dediği, ardından ise kendisinin hakimiyetinde olan aracın baraj suyuna kapıldığı öğrenildi.

İŞ ARKADAŞINI KURTARMAK İSTEMİŞ!
Jandarma ekiplerinden edinilen bilgilere göre aracın içinden Meracıoğlu ve Soydoğan Çiçek çıkıyor ancak Soydoğan Çiçek’in yüzme bilmemesinden kaynaklı suya kapılması üzerine çok iyi yüzme bildiği öğrenilen Meracıoğlu, telefonunu aracın ön camına bırakarak suya atlayıp Soydoğan Çiçek’i kurtarmaya çalışarak suya kapılıyor. 
Aracın içinden; 2 baret, iş ayakkabısının ve normal ayakkabısının birer teki, bilgisayar çantası çıktığı öğrenildi.