GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Mart 2018 Cumartesi 13:11

Can Yücel’in ismi daha büyük yerde yaşayacak

Konak Alsancak’ta bulunan Can Yücel Sokak’taki Can Yücel heykelinin kaldırılması kararı alındı. Belediyenin akışa süre içinde heykeli daha geniş ve büyük alana taşıyacağı öğrenildi.

EGEDESONSÖZ/ Konak’a bağlı Alsancak Semti’nde bulunan Can Yücel Sokak’ta yıllar önce konulan Can Yücel heykeli ve büst alanı yeni düzenlemeyle kaldırıldı. Konak Belediyesi, işletmelerin birbirini şikayet etmesi üzerine heykeli daha büyük yere taşıma kararı aldı. Konak’ta bulunan bu heykel ve etrafındaki yapılar temizlenerek sokak daha faal hale getirilecek. Haykel, geniş ve büyük bir alana taşınacak. Belediye ayrıca bir kültür merkezi ve yeni kültür alanına Can Yücel ismini de koyacak.

İŞGALİYE TARTIŞMASI
Öte yandan heykelin kaldırılması kararında işletmelerin birbirini şikayet etmesinin de etkili olduğu öğrenildi. MİKO isimli işletmenin sahibi Cenap Türksavaş ile heykelin yanındaki işletmelerin masa sandalye yüzünden tartıştığı belirtildi. Türksavaş’ın işletmesinin sokakta yayıldığı, diğer mekanların ise masa sandalye koyamadığı, heykel ve alanın buna engel olduğu belirtildi. 

Belediye ise şikayetlerin artması üzerine sokak arasında bulunan heykelli ve alanı tamamen kaldırarak başka yere taşıma kararı aldı.