GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Kasım 2021 Salı 18:35

Çalışanlara konut projesi netleşti: 130 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlar için hayata geçireceği sosyal konut projesinin ayrıntıları netleşti. Yaklaşık 130 milyon TL bedel ile yapılacak projede 551 adet konut ve iki dükkan yer alacak. Ege Şehir Sitesi Konut Projesi olarak isimlendirilen inşaatlar Çiğli’de yükselecek.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye çalışanlarına yönelik yapacağı konut projesinin ayrıntıları netleşti.  Belediyenin şirketleri arasında bulunan Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik Ve Teknoloji A.Ş.1 tarafından  hayata geçirilecek “Egeşehir Sitesi Konut Projesi”nde 551 Adet Konut ve 2 Adet Dükkan yer alacak.

Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait arazide gerçekleştirilecek projenin tahmini bedeli ise 130 milyon TL olarak belirlendi. Dokuz katlı 11 bloktan oluşacak sosyal projede spor alanları ve parklar da yer alacak. İmar planlarında kentsel gelişme alanında kalan projenin inşaatına da kısa süre içinde başlanılması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakleri arasında yer alan şirketin yönetim kurulunda Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Büyükşehir Gençlik ve Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, Sosyal Projeler Daire Başkanı Mehmet Anıl Kaçar,  İZSU Daire Başkanı Candan Dipli, Başkan Danışmanı Ali Onat Çetin, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Deman Güler, Genel Müdür Ekrem Tükenmez,  Mimar Erdal Kemahlıoğlu, Av. Ali Hıdır Uludağ ve Mesa İmalat Şirketi eski Genel Müdürü Temel Yakşi gibi isimler bulunuyor.