GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Eylül 2023 Pazartesi 12:02

Büyükşehir yargıya taşımıştı... TOKİ konutlarında yeni gelişme!

İzmir’de tartışmalara neden olan Kiraz TOKİ ve hastane planları ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Bakanlık konutlar için ikinci kez ihaleye çıktı. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Mülkiyeti Kiraz Belediyesi’ne ait olan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve içerisinde hastane, TOKİ Konutları, Okul ve alış-veriş merkezilerini de kapsayan “Yeni Kiraz Planları” ile ilgili olarak yeni bir gelişme daha yaşandı.

Bakanlığın planları onaylamasının ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ihaleye çıkma kararı aldı. Düğmeye basan TOKİ ilçenin Arkacılar Mahallesi’nde 271 adet konut ve 12 adet dükkan ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için ihaleye çıktı. 

İhale 10 Ekim 2023 tarihinde TOKİ başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilecekken sözleşmenin imzalanmasının 10 gün ardından inşaat başlayacak. Yer tesliminin ardından ise konutların 400 günde bitirilmesi planlanıyor. 

TOKİ ilk olarak geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkmış ancak hiçbir şirket teklif vermemişti. 

BÜYÜKŞEHİR YARGIYA TAŞIMIŞTI
İzmir’de tartışmalara neden olan Kiraz ilçesi hastane, yurt, okul ve AVM planları ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kiraz Belediyesi karşı karşıya gelmişti. 

Hastane ve yurt dışında ticaret ve konut alanlarının da eklendiği plan iki belediye arasında da tartışmalara neden olmuştu.  

Bakanlık tarafından ilk olarak askıya çıkarılan imar planları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yargıya taşınmış ve mahkeme planların planlama ilkelerine uymadığı gerekçesiyle iptal etmişti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ikinci kez askıya çıkan planların iptali için de dava açmış,  açılan davada mahkeme tarafından atanan bilirkişi planlar için ‘kamu yararı yok’ görüşü bildirmişti.  Davanın devam ettiği öğrenildi.