GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ağustos 2018 Pazartesi 09:32

Büyükşehir o mahalle için 4’üncü kez ihale düğmesine bastı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin 1’inci etabı için 4’üncü kez ihale kararı aldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’in çeşitli noktalarında yüzde yüz uzlaşı ile yerinde kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi yeni bir ihale için düğmeye bastı.

Belediye, Konak’ta liman bölgesinde bulunan, Ege Mahallesi olarak bilinen Kuruçay Mahallesi’nde hayata geçirilecek dönüşümün birinci etabı için ihale tarihi verdi.

9 bin 319 metrekarelik alanda uygulanacak projede iş süresi 990 gün (33 ay) olarak belirtildi. Proje için tahmini bedel 355 milyon 86 bin TL, geçici teminat bedeli ise 10 milyon 652 bin TL olarak açıklandı. İhalenin 27 Eylül Perşembe günü gerçekleştirileceği belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu ilanla Ege Mahallesi için 4’üncü kez ihaleye çıkmış olacak. Önceki 3 ihalede hiçbir teklif gelmemişti.  Yoğunlukla Roman vatandaşların yaşadığı bölgede gerçekleşecek projeye 3 seferde de talip çıkmaması sonrasında bir kez daha yapım ihalesine gidilme yolu seçildi.