GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Kasım 2022 Pazartesi 18:35

Büyükşehir Meclisi'nden teröre ortak kınama!

Kasım ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bugün Gaziantep’in Karkamış ilçesinde gerçekleştirilen hain terör saldırısı tüm partiler tarafından kınandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclisinin 4’üncü oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen meclise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesi YPG/PKK mensupları tarafından yapılan hava saldırısı ile sarsılırken, yapılan saldırılarda bir öğretmen, bir öğrenci olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

Türkiye hayatını kaybeden 3 yurttaş için yasa boğulurken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat’ın da bir yakını saldırıda şehit düşmüştü. Büyükşehir meclisinde de partiler ortak bir dille terörü lanetledi.

Terör saldırısı ile ilgili söz alan Başkanvekili Mustafa Özuslu, “Bugün hain bir saldırı ile Türkiye yine acı içine düştü. Gaziantep Karkamış'ta havan topu saldırısı gerçekleştirildi terör örgütü PKK tarafından. Burada bir vatandaşımızın, bir öğretmenimizin ve 5 yaşındaki Hasanımızın canını aldı bizden. 5 yaşındaki Hasan kardeşim meclis üyemiz Ulaş Polat’ın ve milletvekilimiz Mahir Polat’ın yeğenidir. Kendilerine başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyoruz” dedi.

KÖKKILINÇ: TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİ LANETLİYORUZ
CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise, “CHP Grubu olarak terör sebebi ile yaşamını yitirmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Terör ile mücadele devam edecek. Umarım başarılı olacağız. Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

HIZAL: ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da askeri operasyonları hatırlatarak, “Bugün sizlerinde söylediği gibi terörün çirkin yüzünü maalesef ki görmüş durumdayız. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Meclis üyemize ve kıymetli milletvekilimize başsağlığı diliyorum. Sınır ötesi mücadeleyi yapan şanlı ordumuzun Allah yardımcısı olsun. Milletimizin desteği ile inşallah terör örgütlerinin tamamının sonunu getirecek operasyonları silahlı kuvvetlerimiz yapacak” diye konuştu.

SEVİNÇ: HER TÜRLÜ TERÖRÜ ŞİDDETLE KINIYORUM
Saldırının üzücü olduğunu belirten İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, “Gaziantep'te meydana gelen üzücü olaydan dolayı hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum. Terörün her türlüsünü şiddetli kınıyorum. Silahlı kuvvetlerimize de yapmış olduğu harekattan dolayı başarılı olmasını diliyorum” dedi.

ŞAHİN: TÜRK MİLLETİNİN YANINDAYIZ
MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise, “Maalesef kentimize Gaziantep'te patlayıcı madde nedeniyle, öğretmenimiz ve Hasan kardeşimiz şehit edilmiştir. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Büyük Türk milletimizin başı sağ olsun. Ordumuzun ve askerimizin Türk milleti olarak yanındayız. Bu hainlere gereken ders verilecek ve bu saldırılar son bulacaktır” diye konuştu.