GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Aralık 2019 Perşembe 14:09

Büyükşehir Meclisi’nden Başkan Kılıç’a veto!

Buca Belediye Başkanı Kılıç’ın, İzmir İl Jandarma Komutanlığı emrinde emniyet hizmetlerinde görev yapmakta olan personellerin İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanmalarına yönelik yazılı önerge mecliste reddedildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda kent için birbirinden önemli konular masaya yatırıldı.

Buca Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Erhan Kılıç’ın verdiği İzmir İl Jandarma Komutanlığı emrinde emniyet hizmetlerinde görev yapmakta olan personellerin İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanmalarına yönelik yazılı önerge komisyonlarda incelendikten sonra uygun bulunmadı.

Meclis komisyonlardan gelen rapor doğrultusunda onay verdi ve Başkan Kılıç’ın önerisi reddedildi. Karar oy birliği ile alındı.

İşte o rapor: İzmir İl Jandarma Komutanlığı emrinde emniyet hizmetlerinde görev yapmakta olan personellerin İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanmalarına yönelik Yazılı Önergeye konu hususun; Plan ve Bütçe Komisyonunca “Yasal düzenleme yapıldıktan sonra değerlendirilmesi uygun bulunmuştur.” Hukuk ve Ulaşım Komisyonlarınca“Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazılan yazıya cevap gelmediğinden ve Komisyon tarafından karar verilmesi gerektiğinden bu aşamada uygun bulunmamıştır.” şeklindeki görüşleri doğrultusunda oy birliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Müşterek Rapor. (Buca Belediye Başkanı Erhan KILIÇ E.135779)