GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Aralık 2023 Cuma 15:16

Büyükşehir Meclisi'nde şok karar... İstifa dalgası İzmir'de!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekilliği, Bornova Belediye Meclisi İYİ Parti Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Kemal Sevinç partisinden istifa etme kararı aldı. Edinilen bilgilere göre Sevinç, meclis içindeki görevinde bağımsız olarak devam edecek.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti’de 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden ardından başlayan istifa dalgası devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan kalkması ve sonrasında 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kendi adaylarını çıkaracağını açıklaması sonrası partiden çok sayıda isim istifa etmişti. Gerek teşkilat içinden gerekse üst kademe yöneticilerinin yer aldığı istifa dalgasına İzmir’den de kritik bir isim dahil oldu.

GRUP BAŞKANVEKİLİ DE İSTİFA ETTİ
İYİ Parti’nin kuruluş sürecinden itibaren parti içinde görev alan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekilliği, Bornova Belediye Meclisi İYİ Parti Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Kemal Sevinç partisinden istifa etme kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar üst kademelerde görev alan Sevinç edinilen bilgilere göre meclis üyeliği görevine bir süre bağımsız olarak devam edecek. CHP’nin saflarına katmak istediği bilinen Sevinç’in  henüz bir karar vermediği de edinilen bilgiler arasında.

SEVİNÇ'TEN AÇIKLAMA
Sevinç istifasını şu sözlerle duyurdu:

Değerli İzmir'liler,
Bornova,Manisa ve İzmir Büyükşehir belediyelerinde uzun yıllar üst düzey kamu yöneticiliği yaptım. Sonra İyi Partinin kuruluş aşamasında kurucu il başkan yardımcısı olarak görev aldım. 2019 yılında yapılan seçimlerde Bornova ve Büyükşehir belediyesi meclis üyeliği, aynı zamanda da grup başkan vekilliği görevini üstlendim. İyi partide siyasete girmeyi tercih ederken beklentim ,bu partinin Ulusal hassasiyetlere ve Atatürk ilkelerine önem veren bir merkez partisi olması idi.
İlk yıllarda Sn.Genel başkanın izlediği siyaset bu yöndeydi. Ancak son dönemlerde merkez parti ekseninden uzaklaşan bir tutum izlemeyi tercih etmesi, topluma gereken güveni vermemesi nedenlerinden dolayı İyi Parti'de siyasete devam etmemin bir anlamı kalmadığı için parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kamu oyunun bilgisine saygı ile duyurulur.