GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Nisan 2017 Pazartesi 20:15

Büyükşehir Meclisi'nde 'monoray' tartışması

AK Parti Grup Başkanvekili Doğan iptal edilen Monoray Projesi için, “İzmir’in oyuncak tren gibi kalan bu projesi hüsranla sonuçlandı” derken CHP’li Aydoğan, “Açıklamalarınızı biraz insafsızca ve gaddarca buldum” cevabını verdi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun iptal olduğunu açıkladığı Monoray Projesi için eleştirilerini sıraladı.

SALONU TERK ETTİLER
AK Partili Doğan Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşım ve projeler üzerinden yüklenirken Cumhuriyet Halk Partili (CHP) bazı meclis üyeleri salonu terk etti.

Bunun üzerine Doğan, CHP’li Aydoğan’a, “Siz grubunuza sahip çıkamıyorsunuz. Onlar dinlemiyorsa sizin meclis başkanı olarak sahip çıkmanız lazım. Burada kentle ilgili bir proje konuşuyoruz” dedi.



DOĞAN’DAN MONORAY İÇİN ELEŞTİRİ YAĞMURU
Doğan, “Türkiye’de bir ilk diyerek 2013’te duyurduğunu yaklaşık 1 milyon harcanarak projesi yaptırılan Monoray iptal edildi. Gelen iptal haberiyle havalı ulaşım havada kaldı.  Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldunuz.  Harcanan para çöpe gitti.  Bu rakam bir kamu zararı mıdır yoksa değil midir? İzmir’in kaybolan vaktinin ve boşa giden parasının hesabını kim verecek? İstanbul Büyükşehir belediye 15 kilometre 17 durak ve 30 setlik vagon alımını içeren projenin kazmasını 2017 Ocak ayında vurdu.  İzmir’in oyuncak tren gibi kalan bu projesi hüsranla sonuçlandı.  Pahalıya geldiği gerekçesiyle iptal edildiğini duyduk. Bu bize yanlış hesap Bağdat’tan döndü dedirtmiştir. 400 milyon dev fuar alanına otobüsten başka bir şey yok. Fuar açılalı 2 yıl oldu herhangi bir ulaşım çözümü bulunamadı. Monoray için ölü yatırım olur demiştik alternatif olan tramvay çözüm değildir.  Neyse ki buna da şükür zararın neresinden dönülürse kardır diyoruz. Büyükşehir Belediyesi nasıl ve hangi akla hizmet bu işe soyunmuştur? Bu kentin başka ulaşım sorunu mu kalmadı? Projenin hüsrana uğramasının sebebi yöneticilerin İzmir’i tanımamasıdır. Yüksek kredi notunuz var, dünyada en hızlı büyüyen şehir İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri’ye hatta yanı başımızdaki Manisa kadar bile vizyonumuz yok.  En azından bundan sonra vizyon sahibi projeler belirlenmesini ve bu beceriksizliğin son bulmasını istiyoruz” dedi.



İNSAFSIZCA VE GADDARCA BULDUM!
Eleştiriler karşısında konuşan CHP’li Sırrı Aydoğan, “Size cevap olsun diye söylemiyorum ama açıklamalarınızı biraz insafsızca ve gaddarca buldum. Bu bir hesap meselesidir. Moskova, Londra, Paris metrosu 1950’li yıllarda başladı. Şu an 121 ile 125 kilometre arasında… İzmir 12 sende bunu geçti. İstanbul ne yaparsa yapsın iftihar ederiz. İstanbul ulaşım sorunun çözemedi. Gönlümüz isterdi ki çözsün oradaki insanlarımız rahatlasın. İzmir’de gelmiş geçmiş en büyük hizmetlerin yapıldığı dönemdir bu dönem. İncelerseniz teşekkür edeceğinizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.