GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ağustos 2020 Pazartesi 20:16

Büyükşehir Meclisi'nde gündem yine Karşıyaka!

Yenilenen Meclis salonunda gerçekleştirilen Ağustos ayının ilk oturumunda, Karşıyaka'da spor alanının eğitim alanına dönüştürülmesi dosyası yeniden açıldı. AK Partili Hakan Yıldız'ın iddialarına, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "TOKİ'nin halkın malını satma çabası içindesiniz" yanıtını verdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumu, yenilenen salonda, Başkan Tunç Soyer yönetiminde gerçekleştirildi. Önergeler oylandı, ilgili komisyonlara sevk edildi. Kerim Özer'in ESHOT Genel Müdür Yardımcısı kadrosuna, Lütfi Ünal'ın Daire Başkanı kadrosuna atandığı bilgisi verildi. Bu arada İstanbul Sözleşmesi ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Covid-19 dönemi kapsamında tiyatro topluluklarını desteklemek amacıyla İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nin tiyatro tahsis ücretlerinde, 2020 yılı sonuna kadar yüzde 50 indirime gidildi.

AK Partili Meclis üyesi, yenilenen salonda Türk bayrağının olmadığını hatırlattı, bunda bir artniyet aramadıklarını özellikle vurguladı.  Meclisin sonlarına doğru bayraklar yerlerine asıldı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, yeni çalışma ortamı için Başkan Tunç Soyer ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

GÜZELBAHÇE, GOKART PİSTİ İÇİN DESTEK İSTEDİ
CHP'li Meclis üyesi Ozan Parlar, Güzelbahçe'de yapılmak istenen Gokart Pisti projesi nedeniyle doğanın katledileceğini belirterek, "Orada çadırlar kurduk, eylemler yapıyoruz. Doğal SİT alanı olan yere asfalt dökmek istiyorlar. Şirket, sıfır zayiatla, imar planını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na onaylatmıştır. Tabiat ve Kültür Varlıkları Kurulu da asfalt dökülebilir şeklinde karar aldı. Gölet projesini reddeden kurul, nasıl oluyor da asfalta izin veriyor? Bu projeye karşıyız. Hepinizin desteğini bekliyoruz" dedi.

HÜSNÜ BOZTEPE'DEN İDDİALARA YANIT!
AK Partili Hüsnü Boztepe bir basın-yayın kuruluşunda kendisi hakkında çıkan haberleri yalanladı. Boztepe, Başkan Soyer'e, "Ben hayatım boyunca bırakın saygıdeğer eşiniz Neptün Hanım'a, hiçbir kadına karşı kötü söz söylemiş insan değiliz. Hiçbir kadına hakaret etmem. Eşinize karşı kötü sözler söylediğim, külliyen yalan. Çok ayıp şeyler. Haber tamamen uydurmadır" şeklinde bir açıklamada bulunma ihtiyacını hissetti.

RANT VE ŞAİBE TARTIŞMASI
AK Partili Hakan Yıldız, tüm kararların oybirliğiyle geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tunç Soyer'e, "Siz zamanında rant ve şaibeye izin vermeyeceğinizi söylemiştiniz. TOKİ'nin, bir alanı satmasını konuştuğumuz oturumu siz yönetmediniz. O gün kıyamet koptu. Yine Karşıyaka'da bir spor alanının, eğitim alanına çevrilmesinin meclisten geçirildiği gün de siz yoktunuz. Bunlar tesadüf mü? Burada rant da var, şaibe de var" diye çıkıştı. Başkan Soyer, "Meclisin tüm üyeleri, aynı samimiyetle ranta izin vermemek için, haksız kazanca yol açacak kararlar çıkmaması için elinden geleni yapıyor" yanıtını verdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Hakan Yıldız'ın bu çıkışı üzerine söz alarak şu savunmayı yaptı: "İkisi aynı kefeye girmez. Sadece kamunun kullanımına ait olan yeşil alan, TOKİ tarafından satılmıştır. Diğeri ise yine spor alanının, aynı seviyede olan eğitim alanına çevrilmesi durumu vardır. Bence Hakan Bey'in bu çıkışı, TOKİ'nin halka ait bir alanı satmasını savunma çabasıdır. Kim olduğunu bile bilmediğimiz insanlara satılmıştır. Mavişehir'de satılan araziyi sadece halk kullanmalıdır. İkisinin karşılaştırılması kesinlikle yanlıştır."