GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Eylül 2018 Çarşamba 19:03

Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’den eleştiri yağmuru: Sizin ensenizdeyiz!

AK Parti Grup Başkanvekili Kökoğuz, yerel seçimler sürecine girildiğini belirterek Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarını eleştirdi. Kökoğuz, “Seçim yaklaşıyor bütün tetkiklerimizle seçim çalışmalarında neler yapılıp yapılmadığını test edeceğiz. Sizin ensenizdeyiz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, yerel seçim sürecine girildiğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vaat ettiği projeleri hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’ne eleştirilerde bulunan AK Partili Kökoğuz, verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.

ELEŞTİRİLERİNİ SIRALADI!
Kökoğuz, “Konak Pier’in önündeki üst geçidin tadilatı için çalışmalar başlamıştı. Bu beceriksizlik müteahhitten mi yok sizden mi kaynaklanıyor? İhale yapılmasına rağmen beceriksizlik kimde? İzmir’deki bu lağım kokusunun nereden geldiğini bilmediğinizi söylemiştiniz. Bu koku ne zaman önlenecek? Sebebi hakkında araştırma yaptınız mı? Artık yeni döneme giriliyor. Mart 2019’da demokrasinin gereği olarak yerel seçimler yapılacaktır. Fakat geçmişe dönük bu meclisin ve sizin yönetiminizdeki CHP yerel iktidarının ulaşımla ilgili verdiği sözler var. Yapılması gereken işler var. Vaat olarak altına imza atılan o işler ne alemde? Buca Onat Caddesi ile şehirlerarası yol bağlantısı 2017 yılında bitecekti. Bu bağlantı ne durumda? Alsancak’ta tüp geçit yapacakmış başkan. 2017 yılında bitirmeyi düşünmüşsünüz” dedi.

40 TANE VAAT EDİLİR 5 TANESİ OLUR
Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Grup Başkanvekili Aydoğan, “Biteli iki sene oldu. Belediyelerde bunlar olur. 40 tane vaat edilir 5 tanesi olur. Beni genel politikaya götürme bunlar bizim işimiz değil. Veysel Eroğlu Gediz’de tarih verdi ama olmadı” cevabını verdi.  

ÜÇKUYULAR METROSU’NU KAÇ YILDA BİTİREMEDİK
Eleştirilerine devam eden Kökoğuz, “Vatandaşın duygularıyla oynamayın. Söz verdiniz yapın. Narlıdere Metrosu’nun hangi yılda bitirileceğini söylediniz?” açıklamasını yapınca bu kez Aydoğan, “Olur, bunlar biter. Üçkuyular Metrosu’nu kaç yılda bitiremedik, neler çıktı. Sonrasında bitti” dedi.

SU FİYATLARI VE ÖĞRENCİLER İÇİN İKİ ÖNERİ
Kökoğuz ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin su fiyatlarında yüzde 17 oranında yaptığı indirimi örnek göstererek, "Aynı uygulamayı İZSU'dan da bekliyoruz" diye konuştu. Yeni eğitim- öğretim döneminin açılacak olmasına da değinen Kökoğuz, "Pazartesi günü öğrencilerimizin ulaşımı ücretsiz olsun" önerisi de getirdi. 

SİZİN ENSENİZDEYİZ!
Kökoğuz yine söz aldı ve “Yaz kampları sözünüz vardı. Ben bir tane yaz kampı yapıldığını duymadım. Başkan bisiklet yollarıyla övünüyor. Dünyada çıkmaz sokak yapılması yasaktır. Ama bisiklet yollarında çıkmaz sokak vardır. Karşıyaka’dan limana gelen yine geri dönmek zorunda kalıyor. Seçim yaklaşıyor bütün tetkiklerimizle seçim çalışmalarında neler yapılıp yapılmadığını test edeceğiz. Sizin ensenizdeyiz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ TUNÇ: YEREL BASINA SAHİP ÇIKIN
AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç da söz aldı ve İzmir’deki yerel basının artan ekonomik maliyetlerden dolayı hafta sonu bir gün gazete çıkarmama kararı hakkında konuştu. Son günlerde döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın ülke ekonomisi üzerinde yaşattığı olumsuz durumun basına yansımasına dair konuşan AK Partili Tunç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki yerel basın kuruluşlarına sahip çıkmasını istedi. Tunç, “İzmir’de geçtiğimiz günlerde yerel basınımız kararlar aldı. Özellikle yazılı basınımız hafta sonu bir gün gazete çıkarmamak adına bir karar aldı. Basındaki arkadaşlarımızın kendilerini haber etmelerini istiyorum. Birçok yerel gazete Pazar günü basım yapmamak üzere ekonomik tedbir kararı aldı. Sizin yerel yönetim ve büyükşehir yönetimi olarak STK’larla birlikte bu yerel basına sahip çıkmanızı temenni ediyorum” dedi. Aydoğan da, “Bu kağıt fiyatları karşısında meclis gündemini nasıl basacağız bilmiyorum” diye konuştu.