GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Şubat 2017 Cumartesi 11:13

Büyükşehir Meclisi 2 odanın o park projesine itirazlarını reddetti

Buca’da Şirinyer Parkı Projesi'ne olanak sağlayan ancak 2012 yılında yargı kararıyla iptal edilen imar planlarının revize edilmiş haline odalardan bir kez daha gelen itirazlar reddedildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi'nin ortak hareket ettiği Şirinyer Parkı Projesi’ne odalardan gelen itirazlar reddedildi.

Buca'da Şirinyer Parkı'nın içinde olduğu 81 bin metrekarelik alanı cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan projenin yapımına imkan sağlayan ancak 2012'de yargı kararıyla iptal edilen imar planlarının yeni hali geçtiğimiz ay askıya çıkmış ve meslek odalarından yine itiraz gelmişti. 

TMMOB Mimar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin askı süresinde 1/5000 ölçekli planlara yaptıkları itirazlar İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilmedi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonunda incelenen itirazlar karara bağlandı ve mecliste oylandı. Komisyon, meslek odalarının, ‘Bu plan değişikliğiyle kamu mülkiyetinde bulunan ve imar planlarında yeşil alan olarak gösterilen Şirinyer Parkı yapılaşmaya açılmaktadır. İmar planları onaylandıktan sonra çevresiyle tamamen uyumsuz, yüksek yapı yoğunluğu getiren ve kamu yararı açısından telafisi mümkün olmayacak bir uygulama projesi ile karşı karşıya kalınabileceğinden, kamu yararına aykırılık içermektedir’ tespitine oy birliğiyle ret kararı verdi. Komisyonun meclise yolladığı rapor oturumda kabul edildi.