GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Eylül 2019 Salı 15:02

Büyükşehir kolları sıvadı: İzmir’in o bölgesine itfaiye yerleşkesi kuruluyor!

Buca Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı Erhan Şen’in İzmir Valiliği’ne yaptığı öneri sonuç getirdi. Valilik kanalıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iletilen konu sonrasında Gölet Bölgesi’nde 24 saat hizmet verecek bir itfaiye yerleşkesi kurulması kararı alındı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’de geçtiğimiz 18 Ağustos günü başlayan, Karabağlar, Menderes, Urla, Seferihisar ilçelerinde etkisi hissedilen ve 53 saat sonra güçlükle kontrol altına alınan yangınlar sonrasında flaş bir gelişme yaşandı. Yangınlarda 5 bin hektarın üzerinde ormanlık alan yok olurken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da 24 saat hizmet verecek bir itfaiye yerleşkesi kurulması yönünde karar aldı.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yangınların ardından Menderes’te bulunan Efemçukuru Devedüzü bölgesinde olağanüstü bir meclis toplantısı düzenlemiş aynı zamanda gerçekleşen halk meclisinde vatandaşların konuya dair yeni sürece ilişkin talep, öneri ve şikayetlerini dinlemişti. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis oturumunda da her yıl aynı tarih ve mekanda toplantı yapılması yönünde temenni kararı alınmıştı.

İzmir tarihinin en büyük yangınları arasında gösterilen olay sonrasında yeni dönem için binlerce öneriyi dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı doğayı koruma noktasında mücadeleyi geliştirme çabası içine girdi. Gelinen aşamada Buca Çiftçi Malları Koruma Meclis Başkanı Erhan Şen’in önerisine cevap veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı en kısa sürede bölgeye itfaiye biriminin kurulacağını açıkladı.

Aynı zamanda 2009-2019 tarihleri arasında Kaynaklar Mahalle Muhtarlığı görevini de yürüten Şen, sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede, “Kaynaklar ve çevresi güvence altında. Bölgemizdeki düğün salonları, sebze ve meyve hali, balık hali, kahvaltı salonları, mezarlıkların ve diğer unsurların oluşturduğu trafik yoğunluğu yüzünden; çıkabilecek yangınlara müdahalede risk yaşanmaması için verdiğimiz mücadele sonuçlandı. İzmir Valiliği’ne, Buca Çiftçi Malları Koruma Meclisi olarak verdiğimiz dilekçe üzerine Valilik kanalıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Gölet civarına 24 saat hizmet verecek bir itfaiye yerleşkesi kurulması kararlaştırıldı. Mutluyuz, güvence altındayız. Teşekkürler İzmir Valiliği, teşekkürler Büyükşehir Belediyesi” dedi.