GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Ağustos 2019 Çarşamba 13:50

Büyükşehir kepenk indiren Altınbalık’tan davacı oldu!

Bostanlı İskelesi üzerindeki Altınbalık Restoran kapandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi süreçte davacı pozisyonunda oldu. İşletmenin mekandan çıkması sonrasında Büyükşehir Belediyesi’ne 104 bin TL’lik elektrik borcu bıraktığı belirtildi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Bostanlı İskelesi üzerinde faaliyet gösteren Altınbalık Restoran kapandı. Yaklaşık 30 yıldır sektörde olan şirketin kepenk indirdiği süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi davacı taraf oldu.

Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı'ndan 1 Ağustos’ta yapılan bilgilendirmede, ‘Davacı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile davalı Altınbalık Turizm İnşaat Su Ürünleri Üretim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi arasında mahkememizde görülmekte olan iflas davası nedeniyle; "Bostanlı Mahallesi Hasan Ali Yücel Bulvarı No:35/A/102 Bostanlı Karşıyaka/İZMİR" adresinde bulunan davalı "Altınbalık Turizm İnşaat Su Ürünleri Üretim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi"nin, mahkememiz dosya davacısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından iflası talep edildiğinden, işbu davaya müdahale ve itiraz etmek isteyenlerin yazılı belgeleriyle birlikte ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 günlük süre içinde mahkememize başvurmaları hususu ilanen tebliğ olunur’ ifadeleri kullanıldı.

Resmiyette Türkiye Deniz İşletmeleri’nin kiracısı olan şirketin, bulunduğu mekanın bir kısmını sonraki süreçte başka bir işletmeye kiralama kararı aldığı belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZDENİZ’in de kullandığı iskele alanına ortak elektrik veren bir trafonun bulunduğu aktarıldı. Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Deniz İşletmeleri arasında bir protokol olduğu belirtildi. Restorana ait 104 bin TL’lik elektrik faturasının davanın konusu olduğu öğrenildi. İşletmenin restoranı terk etmesinin ardından kendilerine gelen fatura sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin davacı pozisyonuna geçtiği açıklandı.

Restoranın işletmeciliğini İzmir Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi ve Çiğli Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Vezir Aslan'ın kardeşi İskender Aslan ve ortakları yapıyordu.Daha önce şirkete ortak olan Aslan, hisseleri 2016 yılında devretmişti.