GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2024 Cuma 12:21

Büyükşehir'in tesisinde öğrencilere sürdürülebilirlik eğitimi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında Menemen’de hizmete alınan tıbbi atık sterilizasyon tesisi sayesinde, kentteki tıbbi atıklar lisanslı araçlarla el değmeden toplanıp evsel atığa dönüştürülüyor.

İzmir’de aylık 1 tonun üzerinde tıbbi atık üreten 64 büyük hastane ve 27 diyaliz merkezi olmak üzere 2 bin 59 sağlık kuruluşundan çıkan tıbbi atıkların toplanarak bertaraf edildiği tesis, Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise en modern tesisleri arasında yer alıyor.

Kontrollü bir şekilde toplanan tıbbi atıklar, tesiste sterilize ediliyor, evsel atık niteliği kazandırılıyor, çevre ve halk sağlığı açısından risk barındırmayacak hale getiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesince tıbbi atıkları toplama ve yönetme sistemine dahil edilen buhar üretim ünitesi ile sterilizatörler arasında enerji geri kazanım sistemi sayesinde yoğuşma suyunun geri devir sayısını artıran ekipmanlar aracılığıyla İzmir’in doğal su varlıkları da korunuyor.

İzBB İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından işletilen ve iş sağlığı güvenliği açısından yüksek standartlara sahip olan tesis ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere okullardan gelen talepler üzerine öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

Son olarak İzmir Fen Koleji İZFEN ortaokul öğrencilerinin ve Narlıdere Uğur Koleji lise öğrencilerinin ziyaret ettiği tesis, çevresel sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi,geri kazanımı ve dönüştürülmesi bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla teknik gezi düzenlemek isteyen tüm okullarımızın öğrenim süreçlerine katkı vermeye devam ediyor.