GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Haziran 2022 Çarşamba 17:29

Büyükşehir’in reddettiği kayyum projesine 'Bakanlık vizesi!'

Urla’da kayyum yönetimi tarafından hazırlanan meydan projesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilmesinden sonra yeni gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı reddedilen projeyi emsali arttırarak onayladı.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in Urla ilçesinde kayyum yönetimi Belediye Başkanvekili ve Kaymakam Murteza Dayanç’ın öncülüğünde yapılan meydan projesi çalışmasında yeni gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin reddettiği proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edildi. Onaylanan projede emsal iki katına çıkarken mevcut altı otopark olarak kullanılan meydana üç kata kadar yapı yapılabileceğine ilişkin planlar onaylandı.

- KAYYUMUN MEYDAN PROJESİNE BÜYÜKŞEHİR VETOSU!

Urla Belediyesi’nin karşısında yer alan meydanın yeniden revizyonunu içeren proje Büyükşehir İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından reddedilmişti. Özel Proje Alanı olarak belirlenen ve Büyükşehir’e gönderilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi oy çokluğuyla kabul edilmemişti.

Öte yandan, 2019 yerel seçimlerinde Urla Belediye Başkanlığı’na seçilen Burak Oğuz’un FETÖ/PDY soruşturması ve sonrasındaki yargılamayla görevinden uzaklaştırılmasıyla birlikte atanan kayyum yönetimi belediye meclis toplantılarını da yapmıyor. Urla’nın o dönemki kayyumu Önder Can ile başlayan uygulama şimdiki kaymakam Dayanç döneminde de devam ediyor. Urla Belediyesi meclisinde bulunan CHP grubu üyeleri Büyükşehir’de toplantılara katılırken ilçe belediye meclislerinde görev yapamıyor.