GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
11 Nisan 2017 Salı 10:37

Büyükşehir imzaladı, kooperatif harekete geçti: Kapasite 3 katına çıkıyor

Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Büyükşehir ile yaptığı alım anlaşmasının ardından kapasite artışı için kolları sıvadı. Zeytinyağı üretimini artıracak olan planlama doğrultusunda günlük 105 ton zeytin işleme ve 45 ton zeytinyağı üretilmesi hedefleniyor.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - Ödemiş’te bulunan ve önümüzdeki yıl 50. yaşına girecek olan Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, zeytin ve zeytinyağı üretiminde kapasite artırımı için harekete geçti.

Aracıları aradan çıkararak piyasaya doğrudan kaliteli ve fiyat olarak uygun ürünlerin girmesini sağlayan ve tarımsal istihdam açısından da can yeleği olma özelliği taşıyan kooperatif, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı 13 milyonluk hizmet alımı anlaşmasının ardından kapasite artışı için kolları sıvadı.

YILLIK 10 BİN 500 TON ÜRETİM
ÇED süreci başlatılan proje dahilinde Bademli’de bulunan ve günlük 45 ton zeytin işleme ve 9 ton zeytinyağı üretimi yapılan tesislerde kapasite 3 katına çıkacak. Tesise günlük 60 bin ton zeytin işleme kapasiteli işleme hattı ve 2 fazlı yeni üretim hattı kurulması planlanırken mevcut tesisin dışında yeni bina inşaatı yapılmayacak.

Yılda 100 gün çalışacak olan tesiste 10 bin 500 ton zeytinden zeytinyağı, pirina ve çekirdek elde edilecek. Kapasite artışının ardından tesiste çalışan personel sayısı ise 8’e çıkacak.