GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Kasım 2021 Perşembe 15:56

Büyükşehir 'ilgisi yok' demişti... Aysever'den feragat kararı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile davalık olan Gazeteci Enver Aysever, dün Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama sonrası davanın görüleceği Bayraklı Adliyesi önünde ülkenin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle davadan feragat ettiğini açıkladı. Aysever ayrıca kendisi hakkında suçlayıcı haber yapan kuruluşlara da aynı nedenle dava açmayacağını belirtti.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde “Yaşam Boyu Eğitim Projesi” kapsamında kurulacak olan “okur yazarlık” atölyesi için Gazeteci Enver Aysever’e adrese teslim ihale yapıldığı iddiaları sonrası kent genelinde tartışmalar yaşanmıştı.

Muhalefet ile CHP arasında yoğun tartışmalar neden olan ihale süreci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer tarafından iptal edilirken Aysever cephesinden Soyer’e suçlamalar gelmiş ve Aysever kendisi ile ilgili olumsuz bir algı oluşturulduğunu ve bu olumsuz algının sorumlusunun Tunç Soyer olduğunu belirterek konuyu mahkemeye taşımıştı.

Büyükşehir Belediyesi dün (17 Kasım) yaptığı yazılı açıklama ile ihale sürecinde Aysever'in bir etkisi olmadığını belirtirken, Aysever Ege'de Sonsöz'e yaptığı açıklamada haklılığının ortaya çıktığını belirtmişti.

Aysever tarafından açılan dava bugün öğle saatlerinde Bayraklı Adliyesi'nde görülürken, Büyükşehir Belediyesi'nin duyurusu sonrası Aysever davadan feragat ettiğini duyurdu.

Kendisi ile ilgili eleştiri haberleri yapan kurumlar hakkında da kararını açıklayan Aysever, ülkenin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle ne Büyükşehir Belediyesi'ne ne de kendisi hakkında yapılan haberlere dava açmayacağını açıkladı.