GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
9 Mart 2023 Perşembe 13:23

Büyükşehir ihalesi AK Partili başkana yaradı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZENERJİ Şirketi’nde çalışan işçilerin kullandığı gıda alışveriş kartının ihalesinde en düşük teklifi veren şirketin ortakları arasında AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’ın da olduğu Başdaş Marketleri ile anlaştığı öğrenildi.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZENERJİ şirketi bünyesinde çalışan yaklaşık 11 bin işçinin kullandığı gıda alışveriş kartı için geçtiğimiz haftalarda ihaleye çıktı.

İhaleye aralarında Sodexo, Multinet, A101, BİM, Hanifi Pehlivanoğlu ve iWALLET’in olduğu 7 firma katılırken en düşük teklifi veren  iWallet’in verdiği öğrenildi. İhalenin henüz kesinleşmediği de kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre iş insanı Harun Soylu’ya ait firmanın ise gıda kartlarının kullanımı için ortakları arasında AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’ın da olduğu Başdaş Marketleri ile anlaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZENERJİ’de örgütlü olan Genel İş İzmir Şubeleri arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde yer alan gıda alışveriş kartına şu anda aylık olarak 408 TL yükleniyor. Devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde masada yer alan maddede işçilerin üyesi olduğu İzmir 2 ve 9 Nolu Şubeler aylık olarak 2 bin TL talep etti.

‘İŞÇİLERİN ADRESLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULSUN’
Sendika tarafından İZENERJİ Genel Müdürlüğü'ne gıda alışveriş kartı ihalesi ile ilgili yazılan yazıda ihalenin işçilerin ikametgah ve çalışma yer göz önüne alınarak İzmir genelinde yaygın bir firmaya verilmesi istendi.

Yazıda “Toplu İş Sözleşmemizin 48. Maddesinde yer alan Gıda Alışveriş Kartı 01.01.2023 tarihinde, Sodexo ile 06.03.2023 anlaşması sona ermiştir. 13.02.2023 Tarihinde Şirketiniz tarafından yeniden ihalesi yapılan Gıda Alışveriş kartlarının ihale süreci ve sonrasındaki işlemlerde, Şirketiniz personeli üyelerimizin ikametgah ve çalışma yerleri göz önünde bulundurularak, ihalenin bırakılacak yüklenici firmanın belirlenmesinde Ulusal bir firmanın İzmir ve ilçelerindeki alışveriş yapılacak anlaşmalı şubelerin yaygın olması hususunda gereğini rica ederiz.” ifadeleri yer aldı.

İhaleyle ilgili Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Arif Yıldız “İhaleye 7 firma girmiş ve en düşük teklifi veren iWallet isimli şirket bize Başdaş’la anlaştıklarını ancak bu marketin olmadığı ilçelerde ise yerel marketlerle anlaşacaklarını ve işçileri mağdur etmeyeceklerini söylediler. Biz işçilerin talepleri doğrultusunda Büyükşehir’e bir yazı yazdık. Biz işçi arkadaşlarımızın daha rahat alışveriş yapacağı yaygın bir marketle anlaşılmasını talep ediyoruz. Süreci takip edeceğiz” dedi.