GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Ağustos 2021 Pazartesi 19:06

Büyükşehir harekete geçti... Yangınlara karşı yeni şube müdürlüğü kuruldu

Türkiye'de günlerdir devam eden orman yangınları sonrası yerel yöneticiler ormanlık alanların sorumluluk dışında kalmasına rağmen birçok çalışma için düğmeye basmıştı. Bu kapsamda çalışmalarını yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı da, köylerde ve ormanlarda yaşanacak yangınlara hızlı müdahalenin sağlanması amacıyla hazırladığı öneriyi Meclis gündemine getirdi. 'İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alanları Yangınları Müdahale Şubesi’ önerisini görüşen Büyükşehir Belediyesi, ilgili maddenin kabulüne oybirliği ile karar verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı.

Ağustos ayının ilk oturumunda Meclis'in gündeminde ise Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen ve günlerdir söndürülemeyen orman yangınları yer aldı.

Meclisin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün itibari ile 13 gün süren yangınlara sona gelindiğine yönelik olumlu haber alıyoruz. Geçen ay boyunca yüzümüzü güldüren haberler olmadı değil. Olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan çok sayıda gencimiz oldu. Yangınlar konusunda İzmir'de büyük bir yangın çıkmaması için büyük bir çaba sarf eden zabıta ekiplerimize teşekkür ederiz. İtfaiye eri gibi çalıştılar. Bu sayede birçok yangın büyümeden sonlandırıldı. Onlara çok teşekkür ediyorum. Yangın yerinde görev yapan 66 kardeşimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'E YENİ BİR DAİRE DAHA GELİYOR…
İtfaiye Dairesi Başkanlığının talebi doğrultusunda çalışma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle kırsal alanlarda çıkan yangınların büyümeden söndürülmesi ve ormanlık alanlarda müdahalenin hızlı sağlanması amacıyla yapılacak tüm çalışmalar için önemli bir adım atma kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni bir daire başkanlığı kurma kararı alan Büyükşehir Belediyesi'nde Meclis üyelerinin onayına sunulan İtfaiye Daire Başkanlığı Bünyesinde 'İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alanları Yangınları Müdahale Şubesi' kurulması önerisi Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

KARABURUN İSKELESİ KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ
İzmir'de artan trafik sorunu nedeniyle vatandaşları özellikle raylı ve deniz toplu taşıma araçlarına yönlendirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun'a iskele yapmak için düğmeye basmıştı. Bu kapsamda iskele yapım sürecinde önemli bir role sahip olan ve yolcu gemilerinin güvenli bir şekilde yanaşabilmesi amacıyla önem taşıyan deniz dibi tarama işlemi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü arasında hazırlanan 'deniz dibi tarama işlemi sözleşmesi' meclis üyelerinin onayına sunuldu.

İlgili maddeyi görüşen Meclis üyeleri, konuyla ilgili karar verilebilmesi için ilgili gündem maddesini oybirliğiyle Hukuk, Plan Bütçe, Denizcilik ve Ulaşım komisyonlarına sevk etme kararı aldı.

MECLİSTEN O TESİS İÇİN SOYER'E ONAY
Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Işıklar Mahallesi'nde Büyükşehri Belediyesi mülkiyetinde bulunan 7 bin 535 metrekarelik alanda Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi'ni kurmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer Meclis üyelerinden onay istemişti. İlgili talebi değerlendiren Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık ve Hukuk Komisyonları ise Başkan Soyer'e yetki verilmesini oy birliği ile kabul ederken ilgili madde meclis üyelerinin onayına sunuldu.  Gündem maddesini değerlendiren Meclis üyeleri, Biyoreakter Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi'nin kurulmasını komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul etti.