GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Ocak 2023 Perşembe 12:29

Büyükşehir’e TİS masası: Sendikadan yüzde 30’a ret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü TÜM BEL-SEN ile yürütülen süreç hakkında açıklama yapan 1 Nolu Yürütme Kurulu “2022 yılında TÜİK’e göre enflasyon yüzde 64,27, bağımsız kuruluş ENAG’a göre ise enflasyonun  yüzde 137.55 olarak gerçekleştiği, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 27 bin TL’ye dayandığı bir tabloda İdare tarafından sunulan  yüzde 30 zam teklifinin ciddiyetten uzak olduğunu ifade ediyoruz" dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi arasındaki yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri start almıştı.

Hazırlanan toplu iş sözleşmesi taslağına göre hali hazırda 4 bin 560 TL olan Sosyal Denge Tazminatı’nın 8 bin 500 TL’ye çıkarılması, yılda 5 defa ödenen bin 500 TL’lik ikramiyenin sayısının 6’ya tutarının ise 3 bin TL’ye yükseltilmesi de talep edildi.

İLK DEFA YER ALANLAR
Toplu iş sözleşmede ilk defa eğitim yardımı, Zabıta Haftası ve İtfaiye Haftası’nda bu birimlerde çalışanlara moral primi, vezne ve tahsilat işlerini yapanlara kasa tazminatı, koku primi, 14 Mart Tıp Haftası’nda Eşrefpaşa Hastanesi ve huzurevi gibi birimlerde çalışanlara prim ve makine atölyelerinde çalışanlarına prim yer almıştı.

SENDİKADAN YAZILI AÇIKLAMA
Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Yürütme Kurulu imzası ile paylaşılan metinde süreç hakkında bilgiler paylaşılırken,  “26 Ocak Perşembe günü saat 9:00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları ile Sendikamız arasında sizlerle birlikte ilmek ilmek oluşturduğumuz Toplu Sözleşme taslağına ilişkin ilk görüşme gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede; mevcut ulaşım kartlarımıza aylık 176 ön kontör yüklenmesi kabul edilmiş olup toplu sözleşme taslağında yer alan diğer tüm maddelere ilişkin görüşmelere devam edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

TALEPLERİN TAKİPÇİSİYİZ!
Yapılan zam oranının ciddiyetten uzak olduğu belirtilen metinde,“Ancak toplu sözleşme taslağında yer alan maddi taleplerimize ilişkin yapılan değerlendirmede İdare tarafından 2022 yılında imzalanan toplu sözleşmedeki haklarımıza ek ilk 6 ay için yüzde 30, sonraki 6 ay için maaş katsayıları genelgesinde belirtilecek olan artış oranı kadar zam teklif edilmiştir. Ayrıca merkezi hükümet tarafından memurlara herhangi bir zam yapılması halinde, zam oranının sosyal denge tazminatına yansıtılacağı belirtilmiştir. Bu teklifler Sendikamız tarafından kabul edilmemiştir. 2022 yılında TÜİK’e göre enflasyon  yüzde 64,27, bağımsız kuruluş ENAG’a göre ise enflasyonun  yüzde 137.55 olarak gerçekleştiği, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 27 bin TL’ye dayandığı bir tabloda İdare tarafından sunulan  yüzde 30 zam teklifinin ciddiyetten uzak olduğunu ifade ediyoruz. Gerçek bir Toplu Sözleşme için bütün çalışma arkadaşlarımızı Sendikamız etrafında mücadeleye davet ediyoruz. Sürece ilişkin tüm gelişmeler web sitemiz üzerinden duyurulacak olup bunun dışındaki bilgilerin dikkate alınmamasını tüm çalışma arkadaşlarımıza duyuruyoruz. Taleplerimizin Takipçisiyiz!” denildi