GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2024 Perşembe 11:33

Büyükşehir’e niyet Konak’a kısmet!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin İzmir belediye başkan adaylarını cumartesi günü düzenlenecek programda açıklayacak. Program öncesi ise aday hareketliliği sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için uzun uğraşlar gösteren İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın Konak Belediye Başkan adayı olacağı kulislere yansıdı.

EGEDESONSÖZ – 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel yönetim seçimlerine sayılı tüm siyasi partilerde aday belirleme süreçleri hız kesmeden devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ı ilan eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçe belediye başkan adaylarını cumartesi günü İzmir’de düzenlenecek programda kamuoyuna duyuracak.

Programa kısa bir süre kala partide hareketlilik yaşanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için uğraş gösteren ancak talebi kabul görmeyen Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın ismi Konak Belediye başkan adayı olarak kulislere yansıdı.

FALDA ÇIKMIŞTI
CNN Türk’te ‘Neler oluyor’ programına katılan Astrolog Nuray Sayar İzmir ile ilgili de dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu. Programa konuk olarak katılan Star Gazetesi Yazarı Coşkun Başbuğ’a mesaj atan Ceyda Bölünmez Çankırı'nın 'erkek aday mı kazanacak, kadın aday mı?' sorusuna yanıt veren Sayarı, Erkek aday. Kadın aday değil" demişti.

ESKİ İSİMLERE GÖREV
Diğer yandan AK Parti’de geçmiş dönemlerde partinin çeşitli kademelerinde görev yapan eski isimlere adaylık ile ilgili görev verilebileceği kaydedildi.